Hajnal-táj: Mézfesztivált tartottak Csíkszeredában

Az október 15-i adás tartalmából.
 

Mézfesztivált tartottak Csíkszeredában, ahol a mézfogyaztás fontosságára és a a méhészkedés szépségére hívták fel a figyelmet, nemcsak a székelyföldi méhészek, hanem más régiókból érkezett magyar méhészek is.

Pécsi repülőgyár Elkészült a Magnus Aircraft új pécsi repülőgépgyárának világszínvonalú kompozitüzeme. Az ötezer négyzetméter alapterületű csarnokban a legkorszerűbb technológiával készülnek a magyar fejlesztésű repülőgépek elemei, ugyanakkor más iparágakat is el tudnak látni kompozit termékekkel.

Vasi városmarketing. Négy Vas megyei város jövőképét, arculatát igyekezett kidolgozni az az osztrák-magya-szlovén program, melynek célja, hogy erős, egységes városszövetségi hálózat alakuljon a Nyugat-Dunántúlon. A City Cooperation II keretében Körmenden, Szentgotthárdon, Őriszentpéteren és Vasváron olyan programok kialakítását tűzték ki célul, amelyek alkalmasak a városok turisztikai és gazdasági fejlesztésére, egyben hozzájárulnak a lakosság megtartásához is.

Autós kutyabaleset. Városban családi házas övezetekben, de főleg falvakban szinte megszokott látvány, ha egy-egy kutya szabadon fut az utcán, szaglászik a ház előtt, ahol lakik. De vajon tudják-e a gazdák, hogy mit kockáztatnak ezzel? Fejér megyében nemrég három kiszökött kutya okozott balesetet. Nem is élte túl mindegyikük. Mi itt a jogi helyzet?

Sashalál. A korábbi években sokszor, legutóbb három hete hallhattunk mérgezés miatt elpusztult sasokról, amik szinte kivétel nélkül a ragadozókra irányuló illegális pusztításnak estek áldozatul. Az utóbbi két évben rohamosan nőtt a nem megfelelő módon alkalmazott rágcsálóirtó szerek következtében elhullott ragadozó madarak száma. A szakértőt kérdezzük.

Hallgassa meg IDE KATTINTVA a teljes adást!

Hajnal-táj – Kossuth – október 15., kedd, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Kapuvári Gábor

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább