×

Kultúrpercek: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész szólóestje

Az október 10-i adás tartalmából.
 

Ma kezdődik és vasárnapig tart az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Budapesten, a Várkert Bazárban, ahol a magyar és világirodalom újdonságait is megismerhetik az érdeklődők, emellett különféle programokon találkozhatnak kedves szerzőikkel.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész ad szólóestet az MVM Koncertek sorozatában, a Zeneakadémia Nagytermében. Este fél 8-kor kezdődő műsorán a 19-20. század technikailag egyenként is nehéz, transzcendentális darabjait hallhatjuk.

A budapesti Toldi mozi ad otthont a mától szombat estig tartó IV. Szlovén Filmnapoknak. A magyar közönség ezúttal három díjnyertes, kortárs szlovén alkotást tekinthet meg. Az este 7 órakor kezdődő nyitófilm az Y generáció nehézségeiről, útkereséséről beszél, a címe Elég a lúzerségből. A vetítés után a film rendezőnőjével, Urša Menarttal is találkozhatnak a nézők.

Szegeden a Klebelsberg Könyvtár átriumában 15 órakor kezdődik a Finnugor Népek Napja rendezvénysorozat, amelynek keretében egy Észtországot bemutató fotókiállítást és egy udmurt tematikájú néprajzi kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. Ugyancsak 15 órától – Régiségek, ritkaságok, különlegességek címmel – rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt a könyvtár különgyűjteményében.

Szerencsés lapjárást! Ez a címe a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nemrég nyílt kiállításának, amely a 150 éves magyar kártyagyártás világába vezeti be az érdeklődőket. A tárlat elsősorban a lapok sokféle grafikáját mutatja be, de ugyanakkor egy kultúrtörténeti kalandozás is.

30 év zenei munkásságát foglalja össze szombati, budapesti fellépésén Géczi Erika. Jubileumi koncertje egyben lemezbemutató is. Az egykori világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakos a zenei pályáról sohasem mondott le. A Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban megvalósuló nagy koncertjén a régi slágerek mellett felcsendülnek Angyalszárnyakon című, új lemezének dalai is. A kezdési időpont este 7 óra.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – október  10., csütörtök, 9:07

Szerkesztő – műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább