“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Napelemek a református templom tetején Apostagon

Az október 9-i adás tartalmából.
 

Napelemek a református templom tetején Apostagon, elektromos autóval kiszállított adományok Budapesten, Szegeden, Debrecenben… és komposztálás a lelkészi hivatal udvarán a belvárosban, pár lépésnyire a sétálóutcától… A Teremtés Hetén meglátogattunk néhány gyülekezetet, hogy összegyűjtsünk néhány példát: hogyan védik a teremtett világot a református közösségek. Riportunkban beszélgetünk Szanyi Ferenccel, az Apostagi Református Gyülekezet lelkészével, Mándi Ferenccel, a Csongrádi Református Egyházmegye diakóniai munkatársával, teológussal, és Kereskényiné Nemes Líviával, a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközség egyik lelkipásztorával.

Az egyházak húsz éve ott vannak a hazai könnyűzenei fesztiválokon a Közös Pont sátorral, ahová a fiatalok betérhetnek elcsendesedni, kérdezni, beszélgetni. Egy ideig a Szigeten is részt vettek, ott még úrvacsorát is osztottak. A jubiláló Közös Pont vezetőségének evangélikus lelkész tagjával, Horváth-Csitári Boglárkával, és református tagjával, Demeter Lászlóval beszélgettünk, elsőként a „jelenlét misszió” kifejezés jelentéséről.

Sok trauma és frusztráció megérthető és ezáltal feldolgozható, ha tisztában vagyunk családunk, nemzetünk és egyházunk történetével – mondja Lányi Gábor, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának adjunktusa, a konferencia egyik szervezője. Most ő mesél arról, hogy a reformátusság múltjával foglalkozó teológusok, egyháztörténészek, jogtörténészek, néprajzosok és levéltárosok találkozója, vagyis a Hagyomány, Identitás, Történelem konferencia milyen lesz idén.

Végül most induló Szeretet percek rovatunkban a Magyar Református Szeretetszolgálat Több mint 500 kampányáról hallhatnak.

Műsorunk végén Kovács Enikő református lelkész, a Dunamelléki Református Egyházkerület missziói referensének áhítatát hallják, Petri Nórától.
Kedves állandó és leendő Hallgatóink! A Református félóra október 9-én szerdán fél kettőtől lesz. Szeretettel várjuk véleményüket, észrevételüket műsorunkkal kapcsolatosan! E-mail címünk radio@reformatus.hu

Hallgassa meg!

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Kossuth – október 9., szerda, 13:30

Felelős szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Hegedűs Márk

Tovább a műsoroldalra>>>

 

Olvasson tovább