Vasárnapi újság: 150 éves az Auguszt cukrászda

Az október 6-i adás tartalmából.
 

– Tráser László: Zombori István, a szegedi Móra Ferenc Múzeum ny. igazgatója. A szegedi múzeum az aradi múzeum örököse. A véres megtorlás mai szemmel.
– Hatos Gyula: Hermann Róbert történész- Kivégzés Európa közepén 1949 október 6-án. Milyenek voltak az akkori európai viszonyok? Hogyan reagáltak keleten és nyugaton a brutális bosszúra, és hogyan hatott mindez Ferenc József uralkodására?
– Pilisy Csenge: Egerben található Európa egyik legrégebbi kórháza, az Irgalmas rendi kórház. A szerzetesi ebédlőt (refektóriumot), valamint az egykori „Gránátalma” patikát szeretné felújítani az intézmény összefogva Eger városával, az Egri Főegyházmegyével és a Dobó István Vármúzeummal.
– Iváncsik Attila: Kárpátaljai gimnazisták találkozója Karácsfalván. Milyen lehetőségeik vannak a magyar anyanyelvű diákoknak? Mennyire erősek a magyar ifjúsági közösségek Kárpátalján?
– Szilágyi Szabolcs: V. Kárpát-medencei Gazdasági Fórum Torockón. Célja az egyre bővülő és a magyar gazdaság szempontjából létfontosságú Kárpát-medencei gazdasági kapcsolatok fejlesztése.
(A fórumon Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági díjat vett át Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója. )
– Lélektől lélekig: Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök
– Nagy Kati: Dömötör Csaba államtitkár
– Járai Judit: Az amerikai képviselőház alkotmányos felelősségre vonási eljárást indít Trump ellen
– Bende Balázs: jegyzet – Olaszország, választójog
– Juhász Zsolt: Zárug Péter Farkas, Galló Béla politológusok – Várhelyi Olivér, hazánk Európai Unióhoz akkreditált nagykövete az új magyar biztos jelölt. Mennyiben számíthat-e az ellenzék támogatására? Milyenek az erőviszonyok az önkormányzati választások előtt?
– Szentgáli Edit: Rolek Ferenc MGYOSZ alelnöke: 200 ezer munkavállaló is hiányozhat a magyar gazdaságból. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a Munkástanácsok Országos Szövetségével közösen javaslatokat, amolyan vitaanyagot dolgoz ki a munkaerő hiány kezelésére. Stratégia a munkaerő állomány hatékonyságának növelésére
– Kovács Bernadett: Séta a Liget Budapest Projekt keretében megújuló Olof Palme Házban Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatójával
– Zila Teodóra: 150 éves az Auguszt cukrászda- családtörténet és hagyomány

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Vasárnapi újság – Kossuth – október 6., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább