Kossuth Rádió

Hajnal-táj: A szüret fontossága a Mátra alján élőknek

A szeptember 21-i adás tartalmából.
 

– A szüret mindig is fontos volt a Mátra alján élőknek, hiszen évszázadok óta a szőlő adja a megélhetést számukra. A gyöngyösi Mátra Múzeum a szüret helytörténeti vonatkozásait gyűjtötte össze, kiállításon mutatva meg a régi eszközöket, viseleteket, plakátokat.

– Új fesztivállal debütál Zala megye. A helyszín: a Kányavári szőlőbirtok, amely a Kis-Balaton mellett található. Tulajdonosa Szabadics Zoltán elsősorban a zalai borok népszerűsítése céljából szervezte meg a két napos rendezvényt, ahol a koncertek mellett elsősorban a minőségi borok kapnak főszerepet.

– A Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyolcadik alkalommal rendezi meg a regionális szántóversenyt. A versenyt ezúttal a 4-es főút mellett, a 139-es kilométernél tartják meg szombaton. A megnyitót követően a nyitóbarázda-készítéssel indul a verseny 8 óra 40-kor, ám addigra a versenyzők már túl lesznek a kiadós reggelin, hiszen kell az energia a munkához.

– Az élmény köztünk születik – ezzel a mottóval rendezi meg harmadik alkalommal az Egri Borút Egyesület és a Wine & Go a VINO Kóstoló Pikniket Egerben. Az Érsekkert lombos fái alatt 18 pincészet borait lehet kóstolni.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – szeptember 21., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább