Kultúrpercek: Teleki Miklós koncert Hévízen

A szeptember 18-i adás tartalmából.
 

Hévízen, a Szentlélek templomban koncertezik ma este Teleki Miklós. Az orgona- és zongoraművész közel 100 hangversenyt ad évente, rendszeresen fellép a budapesti Szent István Bazilikában is.

Mától szeptember 27-ig színes programot kínál az Európai Hidak Fesztivál. A Budapesti Fesztiválzenekar és a MÜPA 2013 óta minden évben megrendezi a találkozót, melyen eddig hat nemzet mutatkozott be. Legutóbb Lengyelország és a Baltikum szerzőinek műveiből állt össze a program, ezúttal pedig Olaszország a főszereplő. A kiállítások és a sokszínű világzenei, jazz-, táncos, irodalmi és filmes programok mellett ízelítőt kapunk az itáliai régi zenéből, operából, a 19. század „slágergyárosának” művészetéből és a kortárs olasz zeneszerzésből is. Az Európai Hidak Fesztivál délelőtt 10 órakor kezdődik a MÜPÁ-ban.

Az Ars Sacra fesztivál keretében nyílt meg Csepelen az Erdei Éva Galériában B. Tóth Klára költő, restaurátor, festőművész családi kiállítása. A minden évben megrendezett tárlaton ezúttal a művész gyermekei mellett menye, nászúra és nővére alkotásai is láthatók.

Mától várja Önöket a Baltic Poetry, azaz a Balti Költészeti Fesztivál. A Szépírók Társasága szervezésében az észt, a lett és a litván költészettel ismerkedhetnek két napig. A 2018-ban elhunyt baltista, Bojtár Endre emlékének ajánlott fesztivál szakmai és szépirodalmi programokat egyaránt kínál. Szeptember 18-án a vendégköltők és műfordítóik az ELTE BTK Szláv és Balti Filológiai Intézetébe látogatnak el, holnap pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartanak nyilvános workshopot „Kis nyelvek” egymás közt fordítva címmel. Mindkét este felolvasások várják az érdeklődőket a Három Hollóban.
Ma indul a kodályi életmű által ihletett Tánckánon című darabbal a Magyar Állami Népi Együttes új évada. Mától havonta három bérletes műsor várja az érdeklődőket a Hagyományok Házában. A 2019/20-as évad is számos meglepetést és a Magyar Állami Népi Együttestől megszokott, nagy ívű produkciót tartogat. A művészeti vezető Pál István Szalonna

Lassan beindul a színházi szezon is, Budapesten a Belvárosi Színházban már megkezdődött az évad. Ma este a Vadméz című komédiát láthatja a közönség, holnapután pedig Molnár Ferenc ritkán játszott darabja, a Riviéra megy. A darab főszerepében Kovács Patrícia, Schruff Milán és Szabó-Kimmel Tamás látható. A rendező Benedek Miklós.

Ma kezdődik Szegeden a Bortér című őszi rendezvény, amelyre a borkultúra szerelmeseit várják a szervezők. A délután 4 órakor kezdődő rendezvény egészen vasárnap estig tart majd. A résztvevők Magyarország legkiválóbb borainak társaságában, zenével és finom falatokkal köszöntik az őszt Szeged legszebb terén, a Dóm téren.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – szeptember  18., szerda, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Felszehy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább