Vasárnapi újság: Európa válságáról beszélt Emmanuel Macron

A szeptember 15-i adás tartalmából.
 

A világ élvonalához tartozó sebész professzorok végeznek egyedülálló ortopédiai műtétet Nyíregyházán a Jósa András megyei kórházban.

Megkezdődött a Veszprém megye határán lévő Füle, katolikus templom, híres fali képének a felújítása.

Kulturális Örökség Napjára készülnek Egerben – Rendhagyó tárlatvezetés és időszaki kiállítás a könyvtár épületében

Rákosmente Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt. új tanösvényt adott át, ahol nem csak futótérképekkel, pihenőparkkal várják az érdeklődőket, de az Attila védelmi vonalnak is emléket állítanak.

Erdő Péter, bíboros, Esztergom-budapesti érsek – 2020 .szeptember 13-án, újra katolikus világesemény, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus házigazdája lesz Magyarország. A vissza számlás hivatalosan is megkezdődött péntektől.

Lélektől-lélekig – Bogárdi Szabó István püspök

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár – Támadások a balliberális képviselők részéről az Európai életforma védelme elnevezésű biztosi portfólió miatt, folytatódik az ideológiai háború?

Lánczi Tamás politológus – Európa válságáról beszélt Emmanuel Macron egy a francia nagykövetek előtt tartott előadásán, és úgy fogalmazott Magyarország élen jár az európai civilizáció megújításában.

Bende Balázs külpolitikai jegyzete

Kiszelly Zoltán politológus – Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, bemutatta a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét Brüsszelben

Csath Magdolna közgazdász – Merre tovább Európa? A napokban ismét felmerült az adózás- és a minimálbér központosításának a kérdése, de milyen következményekkel járna mindez?

Halmai Péter közgazdász, akadémikus – Eddig a közgazdasági gondolkodásban a fejlődést a folyamatos gazdasági növekedést jelentette, de úgy tűnik ennek a korszaknak vége. A növekedésnek meg kell maradni, de másként. Hogyan?

Fülöp József rektor és Fürjes Balázs kormánybiztos – Átadták a Moholy-Nagy Művészet Egyetem új campusát, amely nem csak oktatási központ, hanem kutatóhely és a magyar kreatív ipar lelke is.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Vasárnapi újság – Kossuth – szeptember 15., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább