×

Kultúrpercek: Varázslatos zongoramuzsika

A szeptember 13-i adás tartalmából.
 

Szabó Magda arcai címmel kiállítás nyílik a Szabó Magda Közösségi Térben.
A tárlaton látható képek az írónő gyökereiről, életszemléletéről, írói hitvallásáról mesélnek, kilenc évtized pillanatait örökítik meg, így a látogatók betekintést nyerhetnek Szabó Magda személyes gondolataiba. A kiállítás holnap és holnapután nem lesz nyitva.
Holnap tartják a Bartók Világverseny zenekari döntőjét. A verseny díjkiosztó gálával zárul, amelyen a Nemzeti Filharmonikusokat Hamar Zsolt vezényli. A versenyt idén zongoristák számára hirdettette meg a Zeneakadémia, a világ minden tájáról érkeztek fiatal művészek az egyhetes eseménysorozatra. Az érdeklődők online élő közvetítésekben is követhetik a programokat.

Varázslatos zongoramuzsika címmel,Hauser Adrienne zongoraművész koncertezik holnap este a nagyegyházi Hangistállóban. A rendezvényen Bach, Mozart, Brahms és Chopin művei hangzanak majd el. A Budapesttől 40 kilométerre lévő falu koncerttermében este 7 órakor kerül sor az eseményre.

Vallomás a kamerának ma és holnap a Gödöllői Királyi Kastélyban. Éppen 60 éve halt meg Jávor Pál, korának ünnepelt színésze. Pozsgai Zsolt írt és rendezett színdarabot róla, melynek Szőke Zoltán a főszereplője. A monodrámát ma és holnap is láthatja a közönség a gödöllői Grassalkovich Kastély Kastély színházában. Részletek a Kalendáriumban.

Ma este 8 órakor lép fel a Várkert Bazárban a Volt egyszer egy Ifipark sorozat keretében Deák Bill Gyula. A rendezvény visszarepít minket azokba az időkbe, amikor a legendás szabadtéri szórakozóhely felejthetetlen koncertek, beszélgetések, ismerkedések, barátságok, szerelmek tanúja volt. Deák Bill Gyula Kőbányán született, innen indult a pályája a kőbányai Sztár együttesben, később, mint jazzénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja volt.

Balaton Piknik várja a zeneszeretőket ma déltől holnap este 11-ig Balatonbogláron, a Gömbkilátónál. Olyan világsztárok lépnek színpadra, mint a Morcheeba, Roisín Murphy, Gilles Peterson, Nicola Conte, a Nubiyan Twist, Bebel Gilberto vagy José González.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – szeptember  13., péntek, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább