Kultúrpercek: „Fogd a hangszered, és csatlakozz!”

A szeptember 9-i adás tartalmából.
 

Erzsébet Királyné Emlékkoncert lesz ma Gödöllőn, a királyi kastélykápolnában. Ma este 19 órakor a Tomkins együttes lép fel Erzsébet Királyné halálának emlékére. A Művészeti vezető: Dobra János.

Megkezdődött a Bartók Világverseny és Fesztivál. A 2017-ben életre hívott rendezvénysorozatban idén a zongoráé a főszerep.

„Fogd a hangszered, és csatlakozz!” Ezzel a jeligével indul ma 19 órától a Fonó Session sorozat. A kötetlen, közösségi örömzenélés nyitó alkalmán gyimesi, ír, moldvai, görög dallamok csendülnek fel. Természetesen a hangszer nélküli zenekedvelőket is várják.

Nemzetközi Történelmi Képregény kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Múzeum – Vármúzeumában Esztergomban. Lengyel, cseh és szlovák képregények és rajzolóik mutatkoznak be képeikkel, természetesen a legismertebb magyar művészek mellett.

Japán antik gyermekkimonókat mutatnak be ma délután a Hagyományok Házában. A négy órától nyíló tárlaton Nakano Kazuko gyűjteményének darabjai mellett a japán alapítvány játékai is megtekinthetők lesznek.

Bemutatták Bagossy László nagy sikerű A sötétben látó tündér című meséjét a Délvidéken. Az előadásban a Kárpát-medence tájegységeinek zenéi, dalai és táncai is megjelennek. Az előadás rendezője Kálló Béla, Jászai Mari díjas színész.

Európában 176 millió ember él, 55 millió lakótelepi lakásban. Magyarországon a lakosság ötöde lakik panelben. Kérdés, hogy beváltak-e ezek a lakótelepek? Kik élnek ott ma és hogyan? hogyan jelenik meg mindez a művészetekben? A Debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ monumentális kiállítása november közepéig látható.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – szeptember  9., hétfő, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Veres E. Gy.

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább