×

Kultúrpercek: Szentendre, a művészetek városa

Az augusztus 30-i adás tartalmából.
 

Szentendre, a művészetek városa idén, az Éjjel-nappal fesztiválon különleges újdonsággal várja a látogatókat. A művészet a helyi polgárok házaiba, udvaraiba költözik, és nem mindennapi programok fogadják az oda látogatókat.

A Cziffra központ országos kulturális roadshowja ezúttal Szegedre érkezik. Az Etnofon Zenei Társulás egy kizárólag erre az alkalomra összeálló, különleges formációval lép színpadra: a programsorozat a roma és magyar kultúra átjárhatóságának jegyében kiegészül a Besh’o’Drom, a Bohemian Betyars, a Parno Graszt, a Karaván Família és a Várkonyi Csibészek szólistáival. A koncert délután 6 órakor kezdődik az Újszegedi Partfüdőn, előtte délután 4-től pedig közönségtalálkozót tartanak.

Igazi program- és látvány kavalkáddá válik mától a Bakáts tér.
Délelőtt és kora délután izgalmas gyerekprogramok, délután pedig több helyszínen látványos fényinstalláció és különleges fényjáték kíséretében lépnek fel a zenekarok.

Egy 10 ezer darabból álló, összességében 10×10 méteres festményt oszt szét egy lengyel képzőművész Budapesten. A Maksym Ostrowski által elajándékozott elemek hátoldalán egy-egy pozitív kicsengésű kifejezés olvasható, és az alkotóelem nyakláncként is hordható. Amikor megkapnak egy elemet a festményből, a művész által kihelyezett kartonra egy vagy több pozitív tartalmú szót kell írniuk. Ostrowski ma 10 és 11, illetve délután 4 és 5 óra között visszavárja a Budapesti Művelődési Központba azokat az embereket, akikkel szavakat cserélt, hogy a kifejezésekről beszélgessen velük. A művész ezzel az akcióval kívánja felhívni a figyelmet az egyén és a közösség viszonyára.

A velünk élő legendák sorozatban a bíbor Gibson visszatér című koncert kezdődik délután 4 órakor a Várkert Bazár Öntőház udvarán. Ott lép fel a Loyal – Ifjú titánok, Török Ádám és a mini és kezdődik a bíbor Gibson gála délután négy órakor.

Idén szeptember 1. és 9. között rendezik meg Budapest legnagyobb zsidó művészeti rendezvényét, a 22. Zsidó Kulturális Fesztivált, amely ebben az évben is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – augusztus 30., péntek, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább