×

Kultúrpercek A Bujtor Filmfesztivál

Az augusztus 16-i adás tartalmából.
 

Igazi családi élmény is várja a Szabadtérire látogatókat – a Hófehérke és a hét törpe ezúttal családi mesebalettként kerül az újszegedi színpadra este nyolc órától.

Az Agria Nyári Játékok idén egész nyáron operetteket, vígjátékokat, történelmi musicalt és élő koncerteket kínál Egerben. Programjában elmaradhatatlan az Operett- és magyarnóta gála, amelyre este 8 órától várják a közönséget a Líceum udvarára.

A Magyar Lovas Színház Komáromban ad ünnepi műsort Szent István király és az ország alapításának emlékére. Az este 7 órakor kezdődő programban monumentális ünnepi díszletek között részletek hangzanak el a Hét vezér-ből, István a Király-ból, a Háry Jánosból és az Egri csillagok-ból is. Közreműködik: a Kard rendje és a Magyar Lovas Színház lovasai, fogatai.
Holnap kezdődik és keddig tart az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe a Budavári Palotában. Nem csak megcsodálni lehet egyedülálló népi kézműves örökségünket, de a közel száz látványműhelyben az érdeklődők ki is próbálhatják a mesterségeket.

A Kurultáj után idén 5. alkalommal szervezik meg az Ősök Napját, Bugacon. A ma kezdődő eseményen lesz nomád felvonulás, amely nemcsak a lovas hadseregek viseletét, fegyverzetét és tudását mutatják be, hanem magának a népnek az életéből adnak egy pillanatnyi életképet. A tematikus programok közül kiemelkedik az Attila sátrában rendezendő antropológiai és régészeti kiállítást, amelyen arc-, fegyver- és ékszer-rekonstrukciókat láthat a közönség. A három napos rendezvény során harci bemutatókat , lovas versenyeket , íjász programokat, és magyar –hun-avar örökséget bemutató kiállításokat is láthat a közönség.

52 film versenyez a Bujtor István-díjért a Bujtor Filmfesztiválon, de emellett koncertek és színházi előadások is várják holnaptól a rajongókat Balatonszemesen.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – augusztus 16., péntek, 9:07

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább