Gondolat-jel: Kelták a Csepel szigeten

Az augusztus 18-i adás tartalmából.
 

– A Temes megyei Egresen található az a földterület, ahol valószínűleg el van temetve II. András és második felesége, Jolanta.
– Ifj. Bánffy Farkast, az ásatási terület tulajdonosát, és Major Balázst a területen folyó ásatások, és a PPKE Régészettudományi Inézetének vezetőjét arról kérdezte Deák Dóra.
– Orseoló Péter sírhelyét egyértelműen azonosították a szakemberek a Pécsi Székesegyház altemplomában. Először Font Márta professzort, a PTE tanárát hallják arról, hogy ki volt Orseoló Péter, aztán pedig Tóth Zsolt régészt, a pécsi JP múzeum munkatársát, a feltárás vezetőjét kérdezi Farkas Adrienne
– Tarnóczi László a barcasági csángó matematika tanárral , Bencze Mihállyal beszélget Önöknek, az ősi magyar nevek megtartó erejéről.
– Kelták a Csepel szigeten, a Sárkányok és madarak népéről az Aquincumi Múzeumban láthatnak kiállítást, Varga Viktória Horváth M Attilla kurátorral beszélgetett.
– Kik éltek itt 7000 évvel ezelőtt? Az első falvak – az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon című kiállítása Pécsett látható, és Gáti Csilla régésszel beszélget Farkas Adrienne

A címlapi kép illusztráció.

Hallgassa meg!

Gondolat-jel – Kossuth – augusztus 18., vasárnap, 11:07

Szerkesztő-műsorvezető: Farkas Adrienne

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább