“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Kenyér ünnepe

Az augusztus 21-i adás tartalmából.
 

Ünneplik-e a reformátusok augusztus huszadikát? Szerdai műsorunkban elsőként Pap Ferenc református teológussal, a Károli dékánjával beszélgetünk augusztus huszadikáról, hiszen az ünnep megítélése nem volt egyértelműen pozitív protestáns körökben az idők során. István királyt a római katolikusok 1083, az ortodoxok 2000 óta szentként tisztelik. De a protestáns gyülekezetekben miért és mióta ünnep augusztus 20-a? Erről kérdezzük tehát Pap Ferenc dékánt, a Károli Gáspár Református Egyetem Újszövetségi Tanszékének docensét.

Ezt a beszélgetést követően érdekes lesz hallani, ahogyan egy református pékmester szenvedélyesen mesél arról, számára mit jelent a kenyér ünnepe. Both Ákos pécsi református pékmester kezdeményezésére a Pécs-Kertvárosi közösségben már évek óta hálaadó istentiszteletet is tartanak a nemzeti ünnepen.

…és bemutatjuk a kárpátaljai Laudis zenekart. A band tagjai ugyanis egyre ismertebbek: nemcsak Kárpátalja magyar lakta vidékeit járják be, hanem kaptak már meghívást Németországba, és persze Magyarországon is többször felléptek. Dóka Viktória járt az együttes próbáján.

Műsorunk végén Tar László Péter, mádi református lelkész ünnepi áhítatát hallják, Kecskés Ákostól.

Kedves állandó és leendő Hallgatóink! A Református félóra augusztus 21-én szerdán fél kettőtől lesz. Szeretettel várjuk véleményüket, észrevételüket műsorunkkal kapcsolatosan! E-mail címünk radio@reformatus.hu

Hallgassa meg!

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Kossuth – augusztus 21., szerda, 13:30

Felelős szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Hegedűs Márk

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább