“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Hogyan alakultak ki a ma ismert Biblia könyvei?

Az augusztus 14-i adás tartalmából.
 

Magyar iskolaelőkészítő indul Délvidéken, Maradékon – ha elkészül az óvoda új épülete a templom mellett. Nagy szó, hogy épül a református óvoda önálló épülete, hiszen Maradék a szerémségi magyarok központja, és több évtized leépülés után végre a településre érkező református lelkész vezetésével újra erősödik a közösség. Ismerjék meg az egyetlen olyan délvidéki gyülekezet, amely nem fogyatkozik.

Második témánk a helyes adományozás. Hiszen adományozni úgy érdemes, ahogyan ajándékot adunk a szeretteinknek – ezt vallja Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. Vele beszélgetünk a Még Jobb Adni kampányukról.

Hogyan alakultak ki a ma ismert Biblia könyvei? Erre a kérdésre is választ kaphatnak azok, akik részt vesznek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Teológia Minor képzésén. A két féléves levelezős képzés etikai, egyháztörténeti és dogmatikai kérdésekkel is foglalkozik, a jelentkezőket a teológia tanárai oktatják. Augusztus 20-ig várják a jelentkezéseket. A részletekről Kustár Zoltán rektort kérdezzük.

Műsorunk végén Cseri Kálmán református lelkész áhítatát hallják Kecskés Ákostól.

Hallgassa meg!

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Kossuth – augusztus 14., szerda, 13:30

Felelős szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Hegedűs Márk

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább