×

Kultúrpercek: 29. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye Fesztivált

A július 19-i adás tartalmából.
 

A Don Juan című Moliere-komédiát láthatja ezen a hétvégén a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. A darab – köszönhetően a szerző éleslátásának, a nyelvi játékosságnak és az ebből fakadó finom humornak – a mai napig sem veszített aktualitásából.
Az előadás helyszíne ezúttal az Újszegedi Szabadtéri Színpad.

29. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye Fesztivált. A nyár legszínesebb 10 napja – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron átalakulnak és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja mától tíz napon át várja a látogatókat, korosztálytól, érdeklődési körtől függetlenül mindenki számára kínál olyan kulturális programot, amiben érdemes elmerülni.

Saját udvarral első alkalommal várja a művészetkedvelőket a Művészetek Völgyébe a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Az ArtPorta közös alkotásra, a kortárs művészet megismerésére invitálja az érdeklődőket- mondja

Ma kezdődik a Krisna-völgyi Búcsú, amely 3 napon át mintegy 10 000 vendéget lát vendégül Somogyvámoson. A kezdő napon Holi, a színek fesztiválja , holnap és vasárnap pedig védikus esküvő lesz. A vegán magyar és az indiai konyha remekeit is megkóstolhatják majd a vendégek. Lesz Bölcsesség és Szépség Sziget, kiemelt figyelmet kap a henna, be lehet majd pillantani egy Krisna-hívő család otthonába, és az olyan hagyományos magyar mesterségek is terítékre kerülnek, mint az őskohász bemutató és a hagyományos kézi szövés-fonás.

Idestova két évtizede nem múlhat el nyár Regejáró Misztrál Fesztivál nélkül. A verséneklő Misztrál együttes különleges hangulatú, két napos fesztiválja ma kezdődik Nagymaroson.

A PesText idén először elhozza a világirodalmat Budapestre egy olyan fesztivál keretében, amely túllép a megszokott korlátokon. A fesztivál egyik fontos része a Neked mit jelent a szabadság? PesText Irodalmi pályázat. Július 31-ig várják a versenyműveket.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – július 19., péntek, 09:07

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább