Kultúrpercek: Campus Fesztivál

A július 17-i adás tartalmából.
 

Ma kezdődik Debrecenben a 12. Campus Fesztivál, amely egészen vasárnapig tart majd. A nagyerdei Campus Fesztivál értéke a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal, a zenei sokszínűség, ezzel együtt a fiatal tehetségek és az utánpótlás felkutatása, valamint szerepeltetése.

Ma kezdődik a veszprémi Utcazene Fesztivál, amely egészen szombat estig tart majd. A 1999 óta minden évben megrendezett esemény Magyarország egyik meghatározó ingyenes köztéri rendezvénye. Az Utcazene Fesztivál ingyenes, helyszíne pedig Veszprém történelmi óvárosa, és annak különböző pontjai. Négy nap alatt 11 helyszín és 180 koncert várja a közönséget.

Elindult a veszprémi Hangvillában a Pannon Várszínház Hair c. musical előbemutatója. Veszprém, Kapuvár és Ajka után Balatonlellén látható majd a darab, és nemsokára kezdődik a kulturális intézmény szervezésében az immár hagyományos Auer fesztivál is, a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

Ma este fél 8-tól lesz a Hagyományok Házában a III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny nyitóhangversenye. Közreműködik Andreas Ottensamer klarinéton, Kelemen Barnabás hegedűn és José Gallardo zongorán. Elhangzik majd Bartók: Kontrasztok című műve. A koncert helyszíne: Budapest, I. kerület, Corvin tér 8.

Olajképek, akvarellek, litográfiák. Nikolaus Hipp festőművész munkáiból nyílt kiállítás Egerben, a Templom Galériában. Nikolaus Hipp egyik meghatározó személyisége és képviselője a lírikus absztrakt festészetnek Európában.

Ma délelőtt nyílik Budapesten a Bartók Béla úti Szatyor Art Space-ben „LightIN’ Progress – Kísérleti FényfestményekÍ” címmel Fügedi Balázs és Czeglédi Zsombor Kiállítása. Az alkotók Blasio Art néven, első komoly projektjükben a hosszú záridő és a különböző fényforrások adta lehetőségeket kihasználva helyezik új perspektívába a fényfestést, amivel lézer festményeknek nevezett műveket hoznak létre. A ma nyíló tárlat a projekt korai fázisát mutatja be, az egyes elemekkel, tárgyakkal, festékekkel és fényekkel való kísérletezés főbb, és legjobban sikerült darabjait tárják a látogatók elé.

Idén is megjelent a Balaton Gasztrokalauz. A kiadvány immár hetedik éve jelentkezik. S persze, minden, ami gasztro.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – július 17., szerda, 09:07

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: 
Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább