×

Kossuth Rádió

A nap kérdése: A menedékkérők önkéntes elosztását javasolja Heiko Maas

A július 16-i adás tartalmából.
 

A nap kérdése ma két témával is készül: az egyik, hogy ismét a menedékkérők önkéntes elosztását javasolja Heiko Maas német külügyminiszter. A szociáldemokrata politikus azt szorgalmazza, hogy a „segíteni készek szövetségének” létrehozásával a Földközi-tengeren keresztül érkező menedékkérők önkéntes elosztásáról és befogadásáról megállapodás szülessen. A felvetésre reagált a nagykoalíció konzervatív pártjának frakcióvezető-helyettese, aki óvatosan elhatárolódott Maas nyilatkozatától, bár alapvetően egyetért a kormány álláspontjával. Szijjártó Péter azonban kijelentette: Magyarország semmilyen kvótajavaslatot nem támogat, semmilyen kvótát nem alkalmaz sem most, sem a jövőben.
A magyar külügyminiszter szerint a tűzzel játszanak azok az országok, amelyek egymás között kívánják elosztani az Európába érkezett migránsokat, ugyanis Európa európaiságát, jövőjét, kultúráját és identitását veszélyeztetik.
A műsor ideje alatt tart majd a szavazás az Európai Bizottság elnökjelöltjéről, amennyiben lesz eredmény ezzel folytatódik A nap kérdése.

Vendégeink: Nógrádi György egyetemi tanár, biztonságpolitikai szakértő, Tóth Erik elemző Nézőpont Intézet.

Hallgassa meg!

A nap kérdése – Kossuth, július 16., kedd, 18:30

Szerkesztő: Náray Balázs

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább