Kultúrpercek: Orgonakoncert

A július 16-i adás tartalmából.
 

Ezekben a percekben vesznek végső búcsút Horváth Ádám rendezőtől. A Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezőt a legtöbben a Szomszédok című teleregény atyjaként ismerték meg, de számos televíziós műsor, tévéjáték, koncert és színházi közvetítés rendezőjeként is ismert volt. Legismertebb tévéjátékai között szerepel az Osztrigás Mici, a Kiskirályok és az Alibi. Horváth Ádám érdemes és kiváló művész 1994 és 1995 között a Magyar Televízió elnöke volt. A rendező 89 évesen hunyt el, búcsúztatása a Farkasréti temetőben történik.

Orgonakoncert lesz ma a balatonboglári Római Katolikus templomban. Teleki Miklós orgona- és zongoraművész 5 évvel ezelőtt indította el a Majestic Sounds című hangverseny-sorozatot, amelynek egyik hangversenye a mai. Az este 8 –kor kezdődő koncerten Teleki Miklós is fellép.

Könnyed komolyzenei élményt ígér az „Egyedül a tengerrel – 20. századi kamarazene fuvolára, brácsára és hárfára” című koncert ma 19 órától a budapesti Barabás Villában . Az est egyik fellépője, az orosz származású Anasztázia Razvaljajeva Junior Prima-díjas hárfaművész.

A Belvárosi betyárok ad koncertet ma este Siófokon. A győri és budapesti zenészekből álló zenekar 4 éve járja az országot gyerekeknek szóló műsorával.

Ma este a Csoportterápia c. darabot láthatják a Kőszegi Várszínházban, Mészáros Tibor rendezésében. A Madách Színház musical pályázatának díjnyertes darabjában hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára.

Gyula és térsége gazdag turisztikai kínálatába, érdekes történeteibe enged betekintést egy mai, idegenvezető által kalauzolt kirándulás. A program során a gyulavári és a lőkösházi kastélyt belülről, két Almásy-kastélyt kívülről, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély környezetét pedig egy különleges túra keretében tekinthetik meg a résztvevők. A program zárásaként egyedülálló vizuális élményt nyújt a kastélytúra résztvevőinek a lőkösházi Bréda-kastély háromdimenziós zenés fényfestése. A program délután fél 4-kor kezdődik.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – július 16., kedd, 09:07

Szerkesztő: Nagy Margit
Műsorvezető:
 Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább