Tanúim lesztek: Kik járnak ma templomba?

A július 9-i adás tartalmából.
 

1. Július 4-én elhunyt Jálics Kinga, a Magyar Katolikus Rádiónak kezdettől, azaz 15 éve munkatársa, aki korábban a film Színház Muzsika című hetilap főszerkesztője is volt. Egy vele készített hosszabb beszélgetésből hallunk részleteket. A teljes beszélgetést a Katolikus Rádióban hallgathatják meg július 30-án, kedden 11 óra 4 perckor.

2. Ha valaki a kábítószer rabjává válik, az maga is szenved e megkötözöttsége miatt, és a családja számára is sok fájdalmat okoz. Jó tudni, hogy van kiút, persze csak ha az érintett elszánt abban, hogy elfogadja a segítséget például a Cenacolo közösségtől, amiről az egyik tagja, Pusztai Bence beszél

3. Még él az a nemzedék, amelyiknek a lelkében nyomot hagyott a kommunista idők évtizedekig tartó egyház- és vallás ellenes diktatúrája. Ma inkább a liberalizmus diktatúráját éljük, a templombajárásnak azonban a múltban ismert szankciói nincsenek. De vajon kik járnak ma templomba? Thorday Attila a szegedi Szt. Erzsébet templom plébánosa beszél erről, Tráser Lászlónak.

4. A vasárnapi olvasmányt felolvassa és hozzáfűzi gondolatait Kelemen Imre irodaigazgató.

Hallgassa meg!

Tanúim lesztek! – Kossuth – július 9., kedd, 13:30

Szerkesztő: Hámori Kinga 

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább