×

Kultúrpercek: A jóga világnapja

A június 21-i adás tartalmából.
 

A Szegedi Szabadtéri Játékok évente közel hetvenezer embert ejt ámulatba varázslatos atmoszférájú színházi eseménysorozatával. Az idei évad a korábbi évek hagyományától eltérően nem operával, hanem tánccal indul. Ma 21 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel koprodukcióban készült előadást, a Hullámzó világ című kétrészes táncjátékot láthatja a közönség, A Szöged népe című első rész a 140 éve történt nagy szegedi árvíz eseményeinek állít emléket, a Betyárvilág pedig felidézi Rózsa Sándor korát. A produkció koreográfusa, rendezője Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa.

A XV. Győri Táncfesztiválon a város szívében található Széchenyi tér is bekapcsolódik helyszínként a programsorozatba, így találkozhat félúton a Múzeumok éjszakája és a Táncfesztivál – a közös rendezvények között ma nyitja meg kapuit egy egészen különleges kiállítás.

Gulyás kommunizmus és Határnyitás címmel rendeztek kiállítást Szécsényben a Kubinyi Ferenc Múzeumban.

Élőlánccal költöztetik az olvasók az egri könyvtárat. Felújítják a Bródy Sándor Könyvtár műemlék épületét, ezért ideiglenes helyre kerül a 100 ezernyi kötet.

Ötödik éve, hogy június 21-e a jóga világnapja. Kőszegen ma különös módon , a stresszoldás egy másik eszközével, a kutyával hangolják össze a jógát: este 7 órától kutyás jógára várják az érdeklődőket.

Tihanyban ma kezdődik a XV. Levendula Hetek és Levendula Fesztivál . A jó illatú gyógynövény fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Szedd Magad programon és a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – június 21., péntek, 09:07

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább