×

Kultúrpercek: Kolorádó Fesztivál

A június 19-i adás tartalmából.
 

A ma kezdődő Szöuli Könyvvásáron idén különleges szerepet kap a magyar kultúra. A Koreai Köztársaság és Magyarország közötti teljes körű diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulóján a Könyvvásár díszvendég országa Magyarország lesz, és díszvendég íróként hívták meg Gárdos Pétert a szervezők. Erre az alkalomra jelenik meg a napokban a Hajnali láz koreai kiadása. A Szöuli Könyvvásáron Gárdos több eseményen is fellép, lesz könyvbemutató, dedikálások és levetítik a kötet alapján készült filmet is.

A Kolorádó Fesztivál ma nyitja meg kapuját a Budai hegyekben, varázslatos erdei környezetben. A rendezvény még csak 4 éves, de a The Guardian brit lap már beválasztotta a legizgalmasabb kis fesztiválok közé.

Június 19. és 23. között 14. alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs fesztivált, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált.

Ma 16 órakor tartják az évad utolsó villakoncertjét a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Csontváry ma – Mítosz és valóság címmel ma kezdődik a Csontváry Emlékműterem és Műhely Kulturális Egyesület október 28-ig tartó, tizenkét rendezvényből álló előadássorozata a Csontváry-év alkalmából a Hadik Kávéházban. A nyitóünnepség meghívott vendégei: Romváry Ferenc, Kaszás Gergő, Jász Attila, Táborszky Bence és Gerlóczy Gábor. Az est háziasszonya Juhász Anna, a Hadik Irodalmi Szalon alapítója.

Ingyenes diplomakoncerteken vehetnek részt ma a Zeneakadémián. A zongorista Demeter Áron délután 4 órától Beethoven, Ravel és Bartók művekkel szórakoztatja a közönséget, 19 órától pedig Jávorková Ildikó ének diplomakoncertjén Mozart, Mendelssohn, Brahms és Puccini művek csendülnek fel.

Mától kezdve 4 napon át igazi opera klasszikusokat hallhatnak az Operaudvaron, Szolnokon. Ma 20 órától a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, Somogyi Anita szoprán és Ninh Duc Hoang Long tenor énekes varázsolja el a közönséget. A karnagy: Molnár Éva. A rendezvény ingyenes.

Küszködik és teremt címmel Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplóinak teljes szövegét 12 fiatal színésznő olvassa fel 10.00-17.00 óra között az Amikor Galériában, Budapesten. A felolvasó-performansz rendezője Szentechki Zita és Porogi Dorka.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – június 19., szerda, 09:06

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: Gödöllei Anna

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább