Kultúrpercek: Koronázási hétvége a Gödöllői Királyi Kastélyban

A június 7-i adás tartalmából.
 

A múlt évben 25 éves Magyarpolányi Passió mára egy komplett fesztivállá nőtte ki magát. Az előadást ma mutatják be, szereplői a település lakói, de a mostani és a következő hétvégén is számos kísérőprogram várja az érdeklődőket.

Koronázási hétvégét tartanak holnap és holnapután a Gödöllői Királyi Kastélyban. A Grassalkovich-kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre az eseményre emlékeznek idén is, a koronázási szertartás felelevenítésével, kellemes kikapcsolódást kínáló hétvégi családi programokkal. Vasárnap „Nyárköszöntő operaslágerek” előadás is lesz a Gödöllői Szimfonikus Zenekarral, és javában működik a barokk színház is.

Ma 18 órakor lép fel az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Forever Hoping című koncertjén Bauer Andrea operaénekesnő, zeneterapeuta Kéménczy Antal zongorakíséretével. Bauer Andrea a klasszikus éneklés mellett meditatív programjában alakította ki a koncerteken alkalmazott légzéstechnikát, gyógyító, segítő hatással. A cím: Belváros V. kerület, Molnár utca 11. A rendezvényre a belépés regisztrációhoz kötött a www.oik.hu internetes címen.

Hétvégén kezdődik és egészen június 16-ig tart az idei Duna Karnevál. A rendezvény csaknem negyedszázada nyújt minőségi kikapcsolódási lehetőséget a néptánc és népzene kedvelőinek a nyári budapesti fesztiválszezonban. A Szent István Bazilika előtti téren a Folk and Roll színpadon délutánonként koncertek és táncházak várják a közönséget. Ide a térre érkezik majd Pünkösd vasárnapján a színes karneváli felvonulás.

Táncház lesz délutántól késő estig Szombathelyen, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Zenei Intézeti Tanszékén. Fél 6-tól Aprók játszóháza és gyermek táncház várja a kicsiket Kővári Réka vezetésével,, este 7 órától pedig a kolozsvári Bogáncs Néptáncegyüttes ad műsort. Az előadás után Horváth Attila és barátai muzsikálnak és a dési Rezeda Zenekar húzza a talpalávalót.
Hétvégén rendezik meg Visegrádon az immár hagyományos 6. Visegrock Fesztivált. A koncertek és gasztronómiai találkozó helyszíne önmaga vonzó, de most is számos zenekar, műfaj és íz várja a látogatókat. Vasárnap Deák Bill Gyula, holnap pedig a Supernem is fellép.

Ismét „Földön, vízen, levegőben Balatonfenyvesen”. A ma kezdődő, immáron IV. Nemzetközi Veteránjármű Találkozó és Kiállításra az ország minden szegletéből, sőt, határon túlról is érkeznek szárazföldi, vízi és légi közlekedésre alkalmas korosabbnál korosabb járművek, melyeket tulajdonosaik szívesen megmutatnak az érdeklődő nagyközönségnek.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – június 7., péntek, 09:06

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább