Tanúim lesztek: 15 éves a Magyar Katolikus Rádió

A június 4-i adás tartalmából.
 

– 15 éves a Magyar Katolikus Rádió. Jubileumi ünnepségre és az ezt követő hálaadó szentmisére várjuk 4-én, kedden fél hatra minden kedves hallgatónkat Budapesten a Bazilikába.

– Június 9-e pünkösd vasárnap. Marik József, az Emmánuel Közösség magyarországi elindítója, egykori missziós referens nincs egy éve, hogy elhunyt. Felesége, Erzsi azonban töretlen lendülettel szervezi azt az imádságot, amit huszonnegyedik alkalommal tartanak a Gellérthegyi víztározó fölötti területen. A kezdeményezésről vele beszélgettem: pünkösd vasárnap három órakor kezdődik a Gellérthegyen, a Hegyalja út – Sánc utca – Orom utca által határolt területen. A szentmise négy órakor kezdődik.

– Múlt szombaton megtelt a városmajori templom előtti terület gyerekekkel, családokkal, érdeklődő járókelőkkel. A plébánia ugyanis másodszor is meghirdette a Majorfesztet, azt a majálist, aminek a célja a kötetlen együttléten kívül az evangelizáció is volt. Az ugrálóvár, arcfestés, kézműves sátor szomszédságában Kuruczné Lovas Júliával beszélgettem az általa készített bibliai bábokról.

– A Szent István társulat gondozásában jelent meg egy kötet, amelyben három, Debrecenben élő főpásztor, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolita és Fekete Károly református püspök gondolatai szerepelnek a húsvétról, a szeretetben megmutatkozó reményről, az ember húsvéthoz való viszonyáról. A Hogy lámpatartóra tegyék című könyv kapcsán Palánki Ferenccel és Kocsis Fülöppel beszélgettem: nem csak a könyvről, hanem arról is, mi is az az üzenet, amit meg kell mutatnunk a világnak, és amit ebben a kötetben húsvét kapcsán ők is lámpatartóra akartak tenni.

– Pákozdi István tábori lelkész fűz gondolatokat a pünkösd vasárnapi olvasmányhoz.

Hallgassa meg!

Tanúim lesztek! – Kossuth – június 4., kedd, 13:30

Szerkesztő: Madocsai Bea

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább