Vasárnapi újság: Veszprém nyerte el 2023-ban az Európa kulturális fővárosa címet

A június 2-i adás tartalmából.
 

– Idén ünneplik a szablyavívók, hogy 120 éve született a legendás szablyavívó, olimpiai bajnok és vívó tanítómester, Jekelfalussy Piller György. A legendás katonavívó előtt tisztelegve emléktáblát avattak az egri szülőházánál.
– Élménybeszámoló Csíksomlyón
– Monostori László, esperes plébániai kormányzó, tanár, erkölcsteológus –boldoggá avatás Balázsfalván
– Pallai Béla pártiumi (Nagypeleske) görög katolikus prépost- a boldoggá avatandó hét görög katolikus püspökről, a görög katolikus egyház helyzetéről a kommunizmus idején
– Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere- Pápa számára kiadvány készült a magyar szentekről. Újdonságok, eredmények az egészségügyben
– Lélektől: Köves Slomó
– Varga Mihály pénzügyminiszter – 14 pontból álló gazdaságvédelmi akcióterv annak érdekében, hogy a magyar gazdaság növekedése tartósan is meghaladja az EU növekedési átlagát.
– Németh Szilárd a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára- június 1-től 1000 katona segíti a határvédelmi feladatokat a déli határnál
– Zárug Péter Farkas politológus – Hogyan alakulnak az európai parlament választások után az erőviszonyok? Milyen szerepe lehet az újra rajzolt európai politikai térképen a FIDESZ-nek?
– Speidl Bianka és Abdessamad Belhadj könyve Migráció címmel. Hogyan töri meg a társadalmakat a migráció, hogyan használják a kibocsátó államok a befogadó országok belpolitikai helyzetének instabilitására és, az arab média hogyan tálalja a migrációval kapcsolatos híreket?
– Január elején hirdették ki, hogy a királynék városa, Veszprém nyerte el a balatoni térséggel együtt, 2023-ban az Európa kulturális fővárosa címet. Már megkezdődtek az előkészületek. A cím a város és az ország mellett, az egész kontinensre hatással van.

Hallgassa vissza IDE KATTINTVA az egész adást!

Vasárnapi újság – Kossuth – június 2., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább