×

Kultúrpercek: Villányi Dániel koncertezik a Magyar Rádió Márványtermében

A május 28-i adás tartalmából.
 

Idén nyáron az 5 éve újonnan megnyitott Debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, illetve a debreceni szabadtéri színjátszás elindulásának 25. évfordulóját is ünneplik a városban. Az ország 7. legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színpadának programjaira már javában készülnek, holnap lesz az első előadás.

Ma kezdődik Szegeden a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál. Ebben az évben kivételesen a Tisza túloldalán, az újszegedi Délvidék Házban tartják a rendezvényt, de a régi helyszínen a lassan 100 éves moziban is működik majd az egyik kamaraterem.

Ma délután nyílik Ács Tihamér festménykiállítása a Stefánia Palotában. A nyugállományú orvos ezredes 2007-ben határozta el, hogy az orvosi munka mellett a képzőművészet területén is kipróbálja magát. Azóta rendszeresen fest. Az elmúlt 10 évben több mint 400 olajfestményt alkotott. Képeinek témáját nagyrészt az utazásai során szerzett élmények adják. Ács Tihamér kiállítása délután 5 órától látható a Honvéd Kulturális Központ Stefánia Galériájában.

Kiállítás nyílt a Budafoki Klauzál Házban. A tárlatnak a központ 15 éves jubileuma adja az apropóját, az aula falait szinte megtöltik az alkotások. Összesen tíz kerületi lakos munkái láthatók.

Budapesten, a K.A.S. Galériában 18 órakor nyílik Kecskés Péter tárlata, amely – összefoglalva az alkotó eddigi művészi és metafizikai gondolkodásmódját – a ‘sötétség építészei’ és a ‘fény küldöttei’ folyamatos harcát illusztrálja. A kiállítási anyag digitális printekből, egy 4K-s videóból és eredetileg analóg negatívokból, valamint diákból készült.

Nemrég jelent meg Vörös István rockzenész önéletrajzi könyve. A kötet a címet stílusosan egy régi Prognózis dal után kapta, ez az Én az időt nem sajnálom szám. Vörös István főképp a Prognózis együttes frontembereként ismert, de több, mint 30 szakmai év alatt több formációban is játszott.

Villányi Dániel zongoraművész koncertezik ma este a Magyar Rádió Márványtermében. Az esemény a Fiatal Művészek Pódiuma rendezvénysorozat keretében valósul meg. Elhangzik majd Schubert: A-dúr szonátája, Sosztakovics: d-moll prelúdium és fúgája, valamint Brahms: Hét fantáziája. A program ma este 7 órakor kezdődik, cím: Pollack Mihály tér 8.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 28., kedd, 09:00

Műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább