Kultúrpercek: Modern irányzatok a magyar fotográfiában

A május 23-i adás tartalmából.
 

Modern irányzatok a magyar fotográfiában. Kiállítás a Csók István Képtárban.
Egy dzsesszlegenda a Kultea színpadán. Dudás Lajos CD-bemutatója ma este.
A Budapest Folksfest ma is érdekes programokat kínál.
Punkt. Új portál a kortárs magyar fotográfia iránt érdeklődőknek.
Második napjához érkezett az Ipolymenti Találkozások idei programsorozata.
Köszöntöm Önöket, programajánlónkat hallják!
Híresek és képek – Modern irányzatok a magyar fotográfiában címmel nyílik tárlat ma délután a Csók István Képtárban. Két tucatnyi híres magyar fotográfus 150 izgalmas alkotása érkezik Székesfehérvárra. Izinger Katalin kurátort hallják.
A Kultea színpadán ma este egy igazi dzesszlegenda lép fel. 19 órától Dudás Lajos klarinétost láthatják, akinek állandó zenei partnere, Philipp van Endert, német gitáros. Az itthon ritkán hallható duó magyar származású tagjáról egy dokumentumfilmet is láthat a közönség, illetve a rendezvényt egy CD bemutatóval is összekötik.
A komolyzene kedvelőinek a Zeneakadémia nagytermében 19.30-kor kezdődő hangversenyt ajánljuk. A XIX. századi német zenetörténet reprezentatív foglalatát kínálja ez a hangverseny, amely fordított sorrendben ugyan, de mégis Beethoventől Wagnerig ível majd. Az átvezetésekkel egymáshoz fűzött, háromtételes versenymű szólistája a csupán 24 esztendős, bámulatos tehetségű Ránki Fülöp lesz. A koncert karmestere napjaink egyik legfoglalkoztatottabb hegedűs sztárja, az utóbbi években dirigensként is mind aktívabb Nikolaj Znaider.
A 10. Folksfest egyik idei szervezője és helyszíne a Hagyományok Háza. Így az intézmény munkatársa, Tucsni Anna oda hívja a kedves hallgatókat.
A kortárs magyar fotográfia iránt érdeklődők egy új portálon tájékozódhatnak eseményekről, művészekről, irányzatokról. A Punkt internetes folyóirat elindulásáról Barta Edit szerkesztőt hallják.
Második napjához érkezett a XVI. Ipolymenti Találkozások című rendezvény, ahol a közéleti kérdések mellett a felvidéki magyar kisebbség kulturális kérdéseit is megvitatják. Az egyik szervezőt, Révész Angelikát hallják.
Holnap délután nyílik meg a 40. Nyári Tárlat a szegedi Reök-ben. A jubileumi kiállításon, a kultúrpalota két szintjén, közel 100 hazai kortárs képzőművész alkotásai láthatók. Az ünnepélyes megnyitó egyben díjátadó is, melyen az ország festőművészeinek színe-java jelen lesz.
Kedves hallgatóink, kulturális programokkal legközelebb délután jelentkezünk. Veres Emese Gyöngyvér szerkesztő nevében is köszönöm figyelmüket, Beslin Anitát hallották.

A teljes adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Kultúrpercek – Kossuth – május 23., csütörtök, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Veres Emese Gyöngyvér

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább