×

Kultúrpercek: Minifesztivál Budapesten

A május 16-i adás tartalmából.
 

Zenei programokkal, kiállítás megnyitókkal, emberi érintésre életre kelő interaktív installációval, performansszal, műterem látogatásokkal várja az érdeklődőket holnap és holnap után az Art Quarter Budapest minifesztiválja, amelynek keretében az egész épület szabadon bejárható lesz.
Idén lesz 45 éve, hogy Kobayashi Ken-Ichiro megérkezett Magyarországra, és azóta megkerülhetetlen résztvevője a magyar zenei életnek. Népszerűsége töretlen, pedig azóta már felnőtt a magyar zeneszerető közönség három generációja is. Ma este fél nyolckor a MÜPA Bartók Béla Nemzeti hangversenyteremben a MÁV Szimfonikusok előadásban vezényli új darabját, melynek címe „A két haza 150 éve”, valamint Liszt: Koronázási miséjét, Bartók: Táncszvitjét és Kodály: Galántai táncok című művét.
Ferdinand von Schirach: Terror című drámáját mutatják be este 7 kor a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. Kiss Mari az államügyészt alakítja, a rendező Jordán Tamás.
A pécsi Pintér-kert Arborétumot a fotó és az irodalom segítségével bemutató vándorkiállítás újabb állomásához érkezett. A tárlat este 6 órakor, a Pepita Közösségi Térben nyílik meg Pécsett.
A leplekbe burkolt női testek mellett szokatlan tárgyak,játékrepülő, kékre festett üvegű napszemüveg, madártoll a vásznakon. Csendéletein azonban a visszataszító tárgyak helyett már főként palackokat és gyümölcsöket – almát, narancsot, barackot, körtét – ábrázolt. Nem utánozza a valóságot és nem fest szimbólumokat, képei inkább a két közelítésmód határán lebegnek. Sándorfi István rendhagyó kiállítása este 6 órakor nyílik Budapesten a Kálmán Makláry Fine Arts Galériában. A magyar közönség 2011 után láthatja ismét a művész önálló tárlatát, melyen számos olyan műalkotás szerepel, amelyeket Magyarországon eddig még nem mutattak be.
A Szívek királynője című dán-svéd film egy csábítás történetét mutatja be. Az alkotás mától látható a mozikban.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 16., csütörtök, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább