×

Kultúrpercek: Szent István Könyvhét

A május 13-i adás tartalmából.
 

Ma kezdődik a Szent István Könyvhét. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem ad otthont a 27. alkalommal megrendezett könyvmustrának Átadják a Stephanus-díjakat is.

100 éve zárták be a Kolozsvári Magyar Egyetemet az akkori román hatóságok. Két évvel később Szeged városa fogadta be a nagy múltú intézményt. Ma tudományos üléssel és kiállítással emlékeznek az eseményre.

Délután 4 órakor újra indul az OrgonaExpedíció a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Fassang László orgonaművész, a program vezetője vetítéssel kísért előadáson mutatja be a Müpa 6804 sípból álló, 92 regiszteres, 5 manuálos hangszerét.

Délután 5 órakor nyílik meg Zopcsik Ferenc “Tél a tavaszban” c. kalligráfiai kiállítása Pécsett, a Belvárosi közösségi Térben. A tárlat a japán szépírás művészetét eleveníti meg.

Miller Lajos operaénekes művészi életútjával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Pesti Vigadóban ma este 6 órakor kezdődő filmvetítésen. A Magyar Művészeti Akadémia Akadémikusportrék vetítéssorozatában a nemzet művészének 40 éves pályafutásáról, fontosabb szerepeiről lesz szó. A rendezvény látogatása díjmentes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 13., hétfő, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: Nagy Margit

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább