×

Kultúrpercek: A Táncház Napja!

A május 11-i adás tartalmából.
 

– A Pelso Társaság szervezésében ma este a keszthelyi Festetics-kastélyban megelevenedik a múlt, második alkalommal lesz ugyanis Festetics-bál. Az esemény bepillantást enged a régi korok mulatságaiba, a vendégek a főúri miliőben megismerhetik az egykori bálok hangulatát.

– Ma országszerte 63 helyszínen lesznek programok az Emlékhelyek Napja keretében. A Fiumei úti sírkertben egész nap érdekes programokkal, rendkívüli sétákkal várják az érdeklődőket. Lesz buszos túra, kerékpáros túra, éjjeli zseblámpás séta, este pedig Mága Zoltán és zenekara ad szabadtéri koncertet.

– “A fából faragott életmű” címmel megnyílt Balogh Zsigmond fafaragó művész kiállítása Budapesten, a Népi Iparművészeti Múzeumban. A Békés megyei Kondoroson alkotó mester már nem először szerepel míves bútoraival és szobraival a fővárosban.

– Ma van a Táncház Napja! A Hagyományok Háza idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a programot, amelyhez több külhoni helyszín is csatlakozott. Budapesten, a Liszt Ferenc téren egész napos tánc- és énektanítással, élő zenével, kézműveskedéssel várják az érdeklődőket. Az esti táncház 19 órától kezdődik a Hagyományok Házában, 19.30-tól a Zeneakadémia Nagytermében pedig ünnepi népzenei koncertet és díjátadót tartanak.

– “Zene határok nélkül” címmel orgonahangverseny sorozat kezdődik a Szegedi Dómban. Ma este 7 órától a nyitókoncerten Franz Hauk orgonaművész (München) lép fel.

– Vasárnap “Énekel az ország 2019” címmel hangversenyre várják Önöket a MÜPÁ-ba. Fővárosi középiskolások 1986-ban indították el azt a projektet, amely országos rendezvénnyé nőtte ki magát. Évről évre az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is több száz kórusénekes gyűlik össze, hogy a zeneirodalom legjelentősebb alkotásait szólaltassa meg Ezúttal Beethoven Karfantáziája és Walton Baltazár lakomája című műve hangzik el az Ország Egyesített Kórusa, a Budafoki Dohnányi Zenekar és Kovács István operaénekes előadásában, Hollerung Gábor vezényletével.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 11., szombat, 10:07

Szerkesztő – műsorvezetőBeslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább