Kultúrpercek: Radnóti flashmob

A május 10-i adás tartalmából.
 

Radnóti flashmob. Multimédiás villámcsődület Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban délután 2 és 5 óra között. A felolvasást élőben lehet majd követni a Facebookon.

Abszurd helyzetek a színpadon. Örkény István: Kulcskeresők című tragikomédiáját este 7 órakor mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház Csurulya Csongor rendezésében.

Az Irodalmi Magazin Kányádi-száma a magyar költészet kortárs klasszikusára emlékezik, aki ma lenne 90 éves. A lapot este 6 órakor, a Jókai Anna Szalonban mutatják be.

A Székely marshal című kisregény után újabb kötettel jelentkezett Datki Zsolt. Második kisregényéről, amelynek címe Philodina, délután 6 órától mesél Szegeden, a REÖK Palota Zöld Szalonjában.

Mától a mozikban a Pécsi szál. Lévai Balázs új filmje azt a rejtélyt igyekszik megfejteni, hogy miért éppen Pécs termelte ki a jelen legsikeresebb könnyűzenei bandáit.

A MÜPA Bartók Béla Nemzeti hangversenytermében 19.45-től hangversenyre várják Önöket. A Budapesti Fesztiválzenekar vendége Emanuel Ax zongoraművész, vezényel Fischer Iván. Elhangzik: Mozart 17. G-dúr zongoraversenye és Bruckner IV. szimfóniája.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 10., péntek, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább