×

Kultúrpercek: Orfeusz és Eurüdiké a Vígszínház Házi színpadán

A május 9-i adás tartalmából.
 

– Holnapután kezdődik Veszprémben az immár hagyományos, kétnapos Tavaszi Tárlat. A program a városban és környékén élő művészek seregszemléje.

– Mától jövő hét szerdáig izgalmas programmal várja Önöket a 25 éves Lengyel Filmtavasz. A seregszemle a fővárosban két helyszínen, a Művész Moziban és a Lengyel Intézetben, emellett Debrecenben és Szegeden is várja az érdeklődőket.

– Holnap este a 2. résszel folytatódik a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évada a Duna és a Duna World csatornán. A műsor újdonsága, hogy segítők támogatják a versenyzők munkáját.

– Az Orfeusz és Eurüdiké című táncjátékot láthatják ma este a Vígszínház Házi színpadán. Az előadók Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix, akik a szerelmespár mítoszát a mai viszonyok közé helyezik, sajátosan értelmezve a már sokszor feldolgozott történetet.

– “Szervusztok, pajtikák!” Szombaton 10 órakor Vitéz László a fővárosi Fabula Bábszínházban. A hagyományőrző vásári bábjáték világhírű, magyar népi hőse megküzd az ördögökkel és győz.

– Ma kezdődik a 7. Vegan Food Fest Budapesten. A fesztivál ma délelőtt 10-től vasárnap este 10 óráig az Allee melletti sétányon várja a növényi ételek kedvelőit.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 9., csütörtök, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább