×

Kultúrpercek: Kezdődik a Nagy-Szín-Pad

A május 8-i adás tartalmából.
 

– Vannak vidékek. Ez a címe a Kányádi Sándor verseiből összeállított estnek, amely 19.30-kor kezdődik a Pesti Vigadóban. Az előadók: az 50 éves Kaláka együttes és a kolozsvári színművész, Bogdán Zsolt.

– Ma 18 órakor mutatják be a “Molnár János énekös könyvecköje. Bátyai kéziratos kántor- és zarándokkönyv” című kötetet Kalocsán, a Viski Károly Múzeumban. A kiadványt Romsics Imre múzeumigazgató és Horváth Sándor néprajzkutató ismerteti.

– Zelda Fitzgerald életének történései ihlették a “Zelda – egy utolsó vad nő” c. előadást, amelynek este 8-kor lesz a bemutatója a Bethlen téri Színházban. A Gergye Krisztián rendezésében látható, tánccal, zenével fűszerezett one-man show a híres amerikai író feleségét élete utolsó szakaszában láttatja.

– “Minden egyes csók” címmel nyílik meg Csató József kiállítása Budapesten, a Deák Erika Galériában, délután 6 órakor. Csató József legújabb festményei a szenvedélyes és organikus műtermi munka lenyomatai.
Mestermunkák.Ez a címe a Pesti Vigadóban délután 6 órakor nyíló tárlatnak, melyen közel 80 kortárs iparművész és tervezőművész utóbbi 10 évben készült munkáit láthatjuk.

– Kezdődik a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad. Az elődöntő ma este 8 órakor lesz az Akvárium klubban.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 8., szerda, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Gödöllei Anna

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább