×

Kultúrpercek: Gálakoncert a Budapesti Operettszínházban

A május 6-i adás tartalmából.
 

– Gálakoncert a Budapesti Operettszínházban. A Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekverseny legjobbjai lépnek a színpadra.
– A francia barokk zene legszebb darabjai, Rameau kompozíciói csendülnek fel este fél 8-tól a MÜPÁban. A ritkán hallható zenei összeállítás az Orfeo Zenei Alapítvány és a Versailles-i Barokk Zenei Központ közös produkciója. A karmester Vashegyi György.
– Milyen a hatalom természetrajza? Székely János műve, a Caligula helytartója este 7 től Budapesten, a Nemzeti Színházban.
– „Források a magyar színjátszás történetének tanulmányozásához 1920-1940”. A kötetet két szerzője, Csiszár Mirella és Gajdó Tamás mutatja be délután 5 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
– A Szegedi Nemzeti Színházban ma este Duncan Macmillan „Dolgok, amikért érdemes élni” c. darabját tűzték műsorra. A monodráma szereplője Pokorny Lia, a rendező Horgas Ádám.
– A „Pécsi szál” díszbemutatója lesz ma a Corvin Moziban. Lévai Balázs oknyomozó filmje arról szól, miért olyan tehetségesek a zenészek a Mecsek lábánál.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 6., hétfő, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Nagy Margit

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább