×

Túl az Óperencián A Három királyokkal - 17. hét

Az április 22-28. közötti adások tartalmából.
 

A Három királyok nem túl régi formáció, de sikere folyamatosan felfelé ívelő.

Tagjai: Derzsi György, Kovács Koppány és Vadkerti Imre.

Barátságuk összekötője: a Felvidék, a zene és az emberek szeretete.

Derzsi György: énekes, színész, rendező, zeneszerző. 1973-ban született Pozsonyban. 1997-2001 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója lett Budapesten, majd itt is telepedett le. 2001-2002 között a Budapesti Operettszínház tagja volt, majd játszott a komáromi Jókai Színházban és a Győri Nemzeti Színházban. Később a Komáromi Lovasszínház színész-rendezője lett. 2014-ben megírta első zenés darabját “Kincsem” címmel, amelyet a Komáromi Magyar Színház mutatott be. Zenés monodrámáival, mint például a „Szerelmem Sárdy” és a „Lehár” estjével a mai napig turnézik, melyet a közönség óriási lelkesedéssel fogad:
“Ez egy fantasztikus este volt, olyan előadóval, akiről még nagyon sokat fogunk hallani. Gyönyörű hang, szimpatikus megjelenés, jó előadás. Köszönjük, hogy ott lehettünk!”

Kovács Koppány – Somorján él- a Rómeó Vérzik zenekar frontembere.
Egy igazi rocker, akinek gyermekkorát a tanulás, a néptánc és a citera töltötte ki. Egy alkalommal viszont előkerült egy gitár a családban, amit bátyja hazavitt, felhúrozott. Eltelik pár év, közben kopottabb lett a gitár. Íródik egy-két nóta. Életének ennek a részére, ha bárkit is megkérdeznénk, csak annyit felelne,
Koppány az cserkész, népi táncos, zenész, napközis tanár….
Kis idő múlva viszont jön a „Rómeó Vérzik”. 1995-ben először lép fel a zenekar. Innen viszont egyenes volt az út a Rock’and’Roll-ba.

Vadkerti Imre, Gútán él- a Kormorán frontembere. Általános ismertségében fordulópont volt a 2007-es év, amikor barátja, Derzsi György unszolására jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásában. Ezután számos szerepre kérték fel Komáromi Magyar Lovas Színházban Pécsi Nemzeti Színházban és a Sziget Színházban. 2011-ben a Kormorán zenekar szólóénekese, frontembere lett, mindemellett koncerteket ad zenészbarátaival, a V-Band együttessel. Egyéni énekhangjának, tehetségének köszönhetően bármely stílusban otthon van. Több elismerés birtokosa, többek között 2013-ban és 2016-ban Harmónia díjban részesült – Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz – műfajban. 2017. augusztus 18-án Magyarország kormánya Külhoni Magyarságért díjjal ismerte el munkásságát.

collage-27

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább