Tanúim lesztek: Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe

A március 26-i adás tartalmából.
 

A technika mellett őrszemet áll az etika. Még ma is? – ez a címe annak az előadásnak, amit a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom egészségügyi munkacsoportja szervez április 8-án, hétfőn este Budapesten a Semmelweis utca 4-ben, a Háló Közösségi Központban. Tóth János András a Magyar Bioetikai Társaság elnökségi tagját, az előadást tartó Jávor Andrást kérdezte szemléletéről.

Tegnap volt Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Mária 9 hónapig készült Jézus születésére. Nagyböjtben pedig húsvét ünnepére készülünk. Tudunk-e készülődni az ünnepre és tudunk-e ünnepelni? Káposztássy Béla plébános erről beszélt Sánta Anita mikrofonja előtt.

Elváltak beszélnek arról, mennyire fontos nekik szüleik imája. Az Emmánuel Közösség által szervezett imanapra azokat a nagyszülőket is várják, akiknek a válás által érintett unokái már felnőttek, hiszen mindig van újabb és újabb nehézség, kihívás, sebzettség az életükben. Az imanap időpontja április 6-a, szombat, 10-től 17 óráig. A budapesti helyszínt a létszámtól függően választják ki, a címről értesítést küldenek a jelentkezőknek. Regisztráció www.avelap.hu; 06 30 9000 713.

A vasárnapi szentleckéhez Böcskei László nagyváradi püspök fűz gondolatokat.

Hallgassa meg!

Tanúim lesztek! – Kossuth – március 26., kedd, 13:30

Szerkesztő-műsorvezető: Madocsai Bea

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább