Kossuth Rádió

“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: A közel-keleti keresztyének támogatására indított adománygyűjtés

A március 27-i adás tartalmából.
 

Szíriában nagy tétje van a Miatyánk “Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” kérésének – erről is beszél a Református félóra március 27-i adásában Juhász Márton. A Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója mesél majd a közel-keleti keresztyének támogatására indított adománygyűjtésükről, és arról is, hogy miért utazik ismét Szíriába.

Szíria után hallhatnak Herendről is: mindössze öt és fél méterre a híres porcelángyártól, augusztusra elkészülhet a herendi református templom. A Veszprém melletti kistelepülésen azért van szükség az építkezésre, mert a herendi gyülekezet növekszik.

Végül bepillantást nyerhetnek a történészek és levéltárosok terepmunkájába. Hegyi Ádám vezető kutató, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa mesél nekünk a Békési Református Egyházmegye online egyháztörténeti forrástáráról, és arról, milyen nehéz megtalálniuk a régi gyülekezeti feljegyzéseket.

Műsorunk végén pedig hallhatják a Budapest – Gyulai Pál utcai Református Gyülekezet lelkipásztorának áhítatát. Karsay Eszter igei gondolatait Petri Nóra tolmácsolja.

Áldás, békesség!

Hallgassa meg!

Tebenned bízunk eleitől fogva – Kossuth – március 27., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Hegedűs Márk

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább