×

Apakérdések

 

2022. január 26. – Apakérdések 1. rész
Szerkesztő: Süveges Gergő
Miből lesz az apa? A kérdés egyszerűnek tűnik, de ha megpróbálunk rá válaszolni, kiderül, hogy egyáltalán nem az. Létezik-e ösztönös apaság, és ha nem, akkor hogyan lehet megtanulni? Milyen elvárásaik vannak az apáknak saját maguk felé, és milyen elvárásokkal találkoznak a külvilág, például a gyerek, az anya, a szomszéd vagy a társadalom részéről? Új sorozatunk, az Apakérdések első részében szerkesztőnk, Süveges Gergő Arató Domonkos pszichológussal és egy „hétköznapi” apával beszélget.

Hallgassa meg!

2022. február 28. – Apakérdések 2.
Szerkesztő: Süveges Gergő
Mit mondott apám, ha jól sikerült a dolgozatom? Barkácsoltunk vagy inkább grilleztünk együtt, esetleg meccsre vitt a hétvégén? Járt szülői értekezletre vagy azt sem tudta, hogy melyik osztályba járok? Esetleg csak a nyaralások alatt jutott rám ideje? És én hogyan veszek részt a gyerekeim életében? Apakérdések című új sorozatunk második részében a hozott apai mintákról beszélget a rovat házigazdája, Süveges Gergő Arató Domonkos pszichológussal és egy apatárssal.

Hallgassa meg!

2022. március 30. – Apakérdések 3.
Szerkesztő: Süveges Gergő
Amikor arról gondolkodunk, mivel teszi a legnagyobb jót egy apa a családjának, hamar eljutunk a felismerésig: azzal, ha képes jelen lenni. Igen ám, de a jelenlét a gyermek aktuális életkorától függően mást és mást jelent. Nagy, többrészes útra indulunk az Apakérdésekrovatában: elkezdjük felgöngyölíteni, vajon melyik életkorban milyen apai jelenlétre lehet szüksége a gyermeknek és a családnak.

Hallgassa meg!

2022. április 27. – Apakérdések 4.
Szerkesztő: Süveges Gergő
Apakérdések rovatunkban a múlt hónapban elkezdtünk azon gondolkodni, vajon a gyermek életkorától függően milyen típusú apai jelenlétre van leginkább szükség. Egy hónappal ezelőtt a születésig jutottunk. Innen folytatjuk tovább. A beszélgetőtársak: Süll Tamás református lelkész, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés segítő szakember, öt gyermek édesapja és Krúdy Tamás szerkesztő, újságíró, hat gyermek édesapja.

Hallgassa meg!

2022. május 26. – Apakérdések 5.
Szerkesztő: Süveges Gergő
Apakérdések rovatunkban azon gondolkodunk, vajon a gyermek életkorától függően milyen típusú apai jelenlétre van leginkább szükség – merthogy az egyértelmű, hogy egy apa a legnagyobb jót azzal teheti a gyermekével, ha jelen van az életében. Hogyan a legélőbb ez a jelenlét a gyermek egyéves és hároméves kora között? Szakértőnk Szilvási Bertalan mentálhigiénés szakember.

Hallgassa meg!

2022. június 22. – Apakérdések 6.
Szerkesztő: Süveges Gergő
Apakérdések rovatunkban hosszú útra indultunk. Elkezdtünk azon gondolkodni, vajon a gyermek életkorától függően milyen típusú apai jelenlétre van leginkább szükség – mert az egyértelmű, hogy egy apa a legnagyobb jót azzal teheti a gyermekével, ha jelen van az életében. Egy hónappal ezelőtt az óvodáskor végéig jutottunk. Innen folytatjuk Szilvási Bertalan mentálhigiénés szakemberrel.

Hallgassa meg!

2022. július 27. – Apakérdések 7.
Szerkesztő: Süveges Gergő
Apakérdések rovatunkban hosszú útra indultunk. Elkezdtünk azon gondolkodni, vajon a gyermek életkorától függően milyen típusú apai jelenlétre van leginkább szükség – mert az egyértelmű, hogy egy apa a legnagyobb jót azzal teheti a gyermekével, ha jelen van az életében. Egy hónappal ezelőtt az óvodáskor végéig jutottunk. Ma belépünk az iskolába.

Hallgassa meg!

Videó ajánló

Olvasson tovább