×

Kamara Virtuózok - Szabályzat

A KAMARA VIRTUÓZOK TELEVÍZIÓS TEHETSÉGKUTATÓ MŰSOR JÁTÉKSZABÁLYZATA

 

A „Kamara Virtuózok” című produkció a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. (székhely: 1038 Budapest, Bojtár u. 41-47., cégjegyzékszám: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 01-10-041306, a továbbiakban: DMSZ) médiaszolgáltatásában, a DUNA Televízióban és a Duna World csatornán látható komolyzenei tehetségkutató műsorsorozat. 

A műsorsorozat gyártására vonatkozó megbízást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (székhely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 64., a továbbiakban: MTVA) adta, a DMSZ megrendelése alapján. A DMSZ fenntartja a műsor, az MTVA pedig a játékszabályzat változtatási jogát. 

Jelen Játékszabályzat tartalmazza az MTVA és a Telekom New Média Zrt. által szervezett SMS és applikációs szavazásának leírását és szabályait is.

I. ALAPFOGALMAK:

1. „Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor” szavazás

Közönségkedvenc szavazás

A műsorsorozat első 4 rögzített részében történik (2019. május 03., május 10., 17., május 24.), az adások végén indul a MédiaKlikk Plusz elnevezésű applikáción (továbbiakban: applikáció) keresztüli szolgáltatás használatával a következő funkción keresztül: szavazás „Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsorban”. A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a résztvevő az applikációban ill. a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon megtalálja a 8  versenyző formációhoz tartozó  neveket, amelyek közül választhat és a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon a Szavazás menüpont alatt vagy ha ANDROID, iOS platformok alkalmazás központjaihoz férnek hozzá, akkor az applikációban a versenyző formáció nevére kattintva adhatja le szavazatát. Minden adás végén egy formáció kiesik a versenyből, így az adások után csak a versenyben maradt formációkra adható le szavazat a következő hét kedd éjfélig.

Döntő szavazás

2019. május 31. napján sugárzott élő adás után egy héten át tart, a 2019. június 07. napján zajló Döntő végéig,  a MédiaKlikk Plusz elnevezésű applikáción (továbbiakban: applikáció) keresztüli szolgáltatás használatával a következő funkción keresztül: szavazás „Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsorban”. valamint 2019. június 7. napján a Döntő adás kezdetétől  a Döntő végéig alapdíjas, a +36-20/30/70-4422-999 számokon elérhető, SMS alapú szolgáltatás igénybevételével is.

A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a résztvevők applikáción keresztül és 2019. június 7. napján 19.35 órától SMS-ben szavazhatnak arra a 3 (három) versenyzőre, akiket a Döntőbe a zsűri juttatott tovább. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyereménysorsolásban.

A Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor szavazásszolgáltatás (a továbbiakban: szavazás) szervezője az MTVA és a Telekom New Media Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29., cégjegyzékszám: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 01-10-046367, a továbbiakban: TNM), a továbbiakban együttesen Szervezők.

2. Résztvevők

Az alapdíjas SMS és applikációs szavazást igénybevevő személyeket a későbbiekben résztvevőként definiáljuk.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:

1. A szavazás általános bemutatása:

A Duna Televízió és a Duna World csatorna – által 2019. május 31. napján és 2019. június 07. napján sugárzott „Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsorhoz” kapcsolódó szavazásszolgáltatás célja, hogy a résztvevők szavazatukkal a számukra legtehetségesebbnek tartott versenyzőt  2019. június 07-én hozzásegítsék a “Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor” fődíjának megnyeréséhez. A fődíjas a 3 (három) döntős formáció közül, a versenyzőkre leadott szavazatok alapján kerül kiválasztásra a Döntő adásában.

A szavazatok által kialakult sorrend megállapítása a résztvevők által leadott szavazatok számának összesítése után történik, azaz a véleménynyilvánítás döntően befolyásolja a műsorban szereplő versenyzők esélyeit.

A műsor első  öt adásában végig a zsűri döntései a mérvadóak, ők választják ki a továbbjutókat. Az 5. részben is (2019. május 31.) a zsűri választja meg a műsorban lévő 4 formáció közül azt a 3 versenyző csapatot, akit méltónak talál arra, hogy a Döntőben megküzdhessen a nézők kegyeiért.

2. A szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása

APPLIKÁCIÓN KERESZTÜL TÖRTÉNŐ SZAVAZÁS

 

Az applikáció ingyenesen elérhető azon résztvevők számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az ANDROID, iOS platformok alkalmazás központjaihoz, valamint regisztrálnak e-mail címmel vagy Facebook, Google illetve Twitter közösségi fiókokkal.

A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a résztvevők az applikáció keretrendszerében található “Szavazás” elnevezésű funkcióban adhatják le voksaikat a versenyzőkre. Az alkalmazásba regisztrált és bejelentkezett regisztráló az applikációs szavazásszolgáltatáson keresztül ezen időszak alatt érvényes szavazatot 20 (húsz) percenként tud leadni.”

WEBOLDALON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ SZAVAZÁS

 

A mediaklikk.hu/virtuozok oldal Szavazás menüpont ingyenesen használható, azonban a szavazás regisztrációhoz kötött. Regisztrálni e-mail címmel vagy Facebook, Google illetve Twitter közösségi fiókokkal lehet.

A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a résztvevők a weboldal keretrendszerében található “Szavazás” elnevezésű menüpontban adhatják le voksaikat a versenyzőkre. A regisztrált és bejelentkezett felhasználó a weboldal Szavazás menüpontján keresztül ezen időszak alatt érvényes szavazatot 20 (húsz) percenként tud leadni.”

SMS SZAVAZÁS

Bármely hazai mobiltelefon-szolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS üzenet küldésére van lehetőség, a szolgáltatást igénybe tudja venni.

Bármely hazai telefonszolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS indítható, a szolgáltatást igénybe tudja venni.

Bármely külföldi mobiltelefon-szolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS üzenet küldésére van lehetőség Magyarország irányába, a szolgáltatást igénybe tudja venni.

Bármely külföldi telefonszolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS indítható, a szolgáltatást igénybe tudja venni.

Egy telefonszámról legfeljebb 20 (húsz) érvényes szavazat adható le. A rendszer fogadja a további SMS szavazatokat is, de azokat nem tekinti érvényesen leadottnak.

A résztvevő számára igénybe vehető szolgáltatás menete:

Közönségkedvenc szavazás – az első 4 adásban

 

A résztvevő az applikációban ill. a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon megtalálja a 8  versenyző formációhoz tartozó  neveket, amelyek közül választhat és a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon a Szavazás menüpont alatt vagy ha ANDROID, iOS platformok alkalmazás központjaihoz férnek hozzá, akkor applikációban a versenyző formáció nevére kattintva adhatja le szavazatát. Minden adás végén egy formáció kiesik a versenyből, így az adások után csak a versenyben maradt formációkra adható le szavazat. (2019. május 03., május 10., 17., május 24.) következő hét kedd éjfélig.

Döntő szavazás

A résztvevő a sorozat 5. részének televíziós adásából értesül a 2019. május 31-i adás végén a három  versenyző formációhoz tartozó  nevekről, amelyek közül választhat, és az applikációban a versenyző nevére kattintva adhatja le szavazatát. ill. a 2019. június 07-i élő Döntő elejétől még a választott versenyző formáció nevét sms-ben is elküldheti az adásban megadott telefonszámra.

3. A szolgáltatás időtartama

A szavazásszolgáltatás 2019. május 03. napjától, a Kamara Virtuózok műsorban elhangzó időponttól vehető igénybe. Az első szavazási etap, Közönségkedvenc szavazás utolsó időpontja: 2019. május 24-i adás végétől – május 28. éjfélig  tart. A második szavazási etap, a Döntő szavazás 2019. június 01. napjától , a Kamara Virtuózok műsorban elhangzó időponttól a 2019. június 7-i élő adásban a műsorvezető által közölt időpontig tart.

Abban az esetben, ha a szolgáltatási időszakon kívül résztvevők alapdíjas SMS-t küldenek az adásban megadott számra, azt a rendszer már nem fogadja, így a szolgáltatási időszakon kívül érvényes szavazat nem adható le.

Az adáshoz tartozó szavazási időszak kommunikálása a műsorban történik meg; a műsorvezető  által ismertetett időpontban kezdődik, és a műsorvezető által ismertetett időpontig tart, azaz a műsorvezető az adásban ismerteti a nézőkkel, hogy a szavazást elindította, illetve lezárta, a szavazásnak vége, tovább érvényes szavazatot a rendszer nem fogad. A műsorvezető bejelentésére a rendszerben az SMS szavazást – haladéktalanul – manuálisan a TNM indítja, illetve zárja le. Érvényes szavazatnak azok a beérkezett és feldolgozott SMS-ek számítanak, amelyek a szavazás indítása és lezárása közötti időtartam alatt érkeztek meg a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe. Az érvényes szavazatok mennyiségéről közjegyző jelenlétében készül részletes jegyzőkönyv mind az applikáció, mind az SMS tekintetében.

Figyelem! A szavazat csak akkor minősül érvényesnek, ha a szavazási időszak (felfüggesztés vagy lezárás) végéig az aggregátorhoz meg is érkezik. Tekintettel a különböző szolgáltatók (mobiloperátori és internetszolgáltató) hálózati kapacitására, a szavazat beérkezése szolgáltatónként eltérő időt vesz igénybe. TNM érvénytelennek tekinti azon szavazatokat, amelyek a szavazási etapon kívüli időszakban érkeznek be, illetve amelyek az egy telefonszámról leadható maximális szavazatszámot meghaladják.

III. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES

1. A nyeremények

A produkció adásaiban a szavazók között az adásokban ismertetettek alapján nyereményeket sorsolunk ki. Az élő adásokban a nézőkkel és szavazókkal, képpel és elhangzással ismertetjük a nyeremény-struktúrát.

A szavazások eredményének meghatározásakor (lezárás, sorrend, arányok) illetve a nyeremények sorsolása közjegyző jelenlétében történik, amelyről jegyzőkönyv készül.

Azok között a résztvevők között, akik helyes formában adták le érvényes szavazatukat, a TNM közjegyző jelenlétében a számítógépes véletlenszerű algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket, illetve pótnyerteseket (utóbbiakat arra az esetre, ha az alábbiak szerint a nyertes definiálása vagy a vele való kapcsolatfelvétel sikertelen, vagy a nyertes az alábbiak szerint nem működik együtt. Ezen esetben az eredeti nyertes a Szervezőkkel, DMSZ-szel szembeni igényérvényesítésének lehetősége kizárt).

A nyereményekről a résztvevők az adásokból értesülnek. Nyereményt azok között a résztvevők között sorsolunk ki, akik a szavazás során érvényes szavazatot küldtek be. A telefonszám, illetve a Facebook regisztrációs név annyiszor kerül be az adatbázisba, ahány érvényes szavazat érkezik erről a telefonszámról az adott élő műsor szavazási ideje alatt. Ennek megfelelően, ha a szavazó az adás alatt több szavazatot küld, akkor nagyobb esélye van a nyereményre.

Nyeremények:

A nyereményváltoztatás jogát fenntartjuk, az aktuális nyeremények az adásban megnevezésre kerülnek és a  teletext 732. oldalán, valamint a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon megtekinthetők.

A nyeremények másra át nem ruházhatóak és pénzre át nem válthatóak.

A nyertes hiteles és teljes körű azonosítását követően az MTVA vagy annak megbízottja juttatja el/adja át a nyereményeket. A nyeremények átadásáról kép és/vagy hangfelvétel készülhet, amelyet az MTVA az általa kiválasztott bármely televízió- és/vagy rádiócsatornán korlátozás nélkül bemutathat, illetve az Interneten is nyilvánossághoz közvetíthet.

2. A nyertes definiálása

Nyertesként azonosítja a TNM azt a résztvevőt, aki érvényes szavazatot adott le SMS-ben és/vagy applikáción keresztül.

Az SMS szavazásban résztvevőt akkor tudjuk azonosítani nyertesnek, ha az alábbi három információ közül legalább kettővel rendelkezik:

•  ismeri az adott telefonszámot, ahonnan a szolgáltatást igénybe vette, illetve ezzel a telefonszámmal tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást és azt bemutatja;

•  ismeri az előfizető vagy a kártyatulajdonos nevét, illetve ezzel a névvel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást és azt bemutatja;

•  ismeri a nyertes SMS küldésének időpontját, illetve ezzel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást.

Nyertesként azonosítjuk azt a résztvevőt, aki érvényes szavazatot adott le applikáción keresztül, ha az alábbi információval rendelkezik:

•ismeri a szavazatot leadó nevét és e-mail címét;

Amennyiben a kisorsolt nyertes SMS-ben szavazatott, akkor minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon (ahonnan érkezett a szavazat) hívja vissza a TNM, közjegyző jelenlétében, a sorsolás után, és azt jegyzőkönyvben rögzítik.

Amennyiben a kisorsolt nyertes applikáción keresztül szavazott, akkor minden esetben e-mail címén és a facebookon keresi meg a TNM, közjegyző jelenlétében, a sorsolás után és azt jegyzőkönyvben rögzítik.

3. A nyertes értesítése:

 

SMS-en történő szavazás esetén a kisorsolt nyertes(eke)t a TNM a nyertes telefonszám felhívásával telefonon értesíti a nyeremény tárgyáról, valamint a nyeremény átvételének feltételeiről, a sorsolást követő első munkanapon. Amennyiben a hívás sikertelen, úgy azt a TNM 3-szor egymás után megismétli. Ha az összesen három próbálkozás mindegyike sikertelen, úgy a TNM a soron következő pótnyertest telefonon keresztül értesíti.

Applikáción történő szavazás esetén a kisorsolt nyertes(eke)t a TNM írásban (e-mail címén és a facebook fiókján keresztül) értesíti a nyeremény tárgyáról, valamint a nyeremény átvételének feltételeiről, a sorsolást követő 60 (hatvan) percen belül vagy az azt követő első munkanapon. Amennyiben a nyertes nem reagál 24 (huszonnégy) órán belül, úgy azt a TNM 3-szor egymás után megismétli. Ha az összesen három próbálkozás mindegyike sikertelen, úgy a TNM a soron következő pótnyertest értesíti.

Ennek értelmében tehát a kisorsolt szavazó, illetve a kisorsolt telefonszám jogosultja akkor tekinthető nyertesnek és így jogosultnak a nyereményre, ha a tájékoztatás céljából történő megkeresés eredményes, a szavazó elérhető és/vagy a telefonbeszélgetés létrejön.

Ha felveszi a telefont, de azt leteszi, vagy megtagadja az adatrögzítés bármely lépését (nem adja meg a szükséges személyes adatait), vagy a nyeremény eljuttatásához szükséges folyamat bármely lépését, akkor az ilyen „nyertesként” kisorsolt szavazó a nyeremény kiadása iránti igényét elveszíti, és ilyen igénnyel nem léphet fel. Ebben az esetben a sorsoláskor már kisorsolt soron következő pótnyertes válhat jogosulttá a nyereményre.

A TNM a nyertes személyes adatait (név, lakcím, telefonszám) rögzíti és azt 90 (kilencven) napig őrzi meg.

4. A nyeremények kiadásának feltétele:

A sikeres értesítés alkalmával azonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

Ø     név; anyja neve; születési hely és idő;

Ø     személyi igazolvány szám és adóazonosító jel

Az azonosított nyertes személyesen vagy legalább teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján egyeztethet a nyeremény átvételéről a két nyeremény felajánlójával.

5. A nyereményigény érvényesítésének időtartama:

A nyeremények érvényessége 30 (harminc) nap, azaz amennyiben ezen idő alatt a TNM nem tudja elérni a nyertest, vagy az elért és értesített nyertes ezen idő alatt sem veszi át nyereményét, úgy a nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, a nyereményt közjegyző jelenlétében a TNM újra kisorsolja azonos adatbázisából.

6. Adatkezelés

A résztvevő szavazatának leadásával tudomásul veszi, hogy a nyeremények átadásáról kép/hang/filmfelvétel készülhet, amelyet az MTVA az általa meghatározott bármely médiaszolgáltató  útján korlátozás nélkül bemutathat és az Interneten is közzétehet. Az adás időpontjáról az MTVA és a TNM közvetlenül állapodnak meg. Résztvevő az SMS elküldésével, illetve az applikáció szavazás funkciójának használatával (a továbbiakban egységesen: szavazás) egyben feltétlen hozzájárulását is adja ezen felvételek rögzítéséhez, azok egészének és részleteinek későbbi, az MTVA valamint TNM vagy általuk meghatározott személy által bármely, így különösen reklám és egyéb promóciós célú felhasználásához, bármely technikával történő nyilvánossághoz közvetítéséhez, többszörözéséhez, terjesztéséhez idő- és alkalombeli korlátozás, valamint külön díjazás, vagy bármely egyéb ellenszolgáltatás nélkül. A nyertesnek a promóciós szereplésekre a játék lezárását követően 90 (kilnecven) napig rendelkezésre kell állnia.

A résztvevő a szavazással beleegyezik, hogy az előzőek szerinti személyes adatait a TNM és az MTVA rögzítse, és a TNM által rögzített adatokat továbbítsa az MTVA részére a nyereményátadás/kézbesítés céljából.

A résztvevő a szavazással engedélyezi, hogy az MTVA valamint a TNM a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A résztvevő kijelenti, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és minderre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa a szavazáshoz megadott személyes adatokat az MTVA valamint a TNM a szavazás lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza, azt 3. személy részére továbbítsa, illetve adatfeldolgozóval feldolgoztassa.

Mindezek alapján az adatkezelés jogalapja az Európai Parlament és a Tanács (EU) természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló 2016/679. rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 6. cikk (1) bek. a) pontja szerinti hozzájárulás.

A résztvevő az MTVA, valamint a TNM munkatársaitól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését. Abban az esetben, ha a résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, így különösen, ha nem kívánja, hogy a jövőben további névre szóló kereskedelmi ajánlattal megkeressék, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból, illetve tiltakozhat adatainak ilyen célból való kezelése ellen, elsősorban az MTVA Bp. Kunigunda útja 64. valamint a TNM Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. alatti elérhetőségén, illetve 9. pontban foglalt e-mail címen.

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

A jelen Szabályzatban foglaltak tekintetében az MTVA adatkezelő, míg a TNM az MTVA megbízása alapján és annak keretei között adatfeldolgozó.Jogainak megsértése esetén a résztvevő az MTVA székhelye szerint illetékes Fővárosi Törvényszék, illetve választása szerint a saját lakóhelye vagy ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt pert indíthat, illetve vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet Fasor 22/c.).

A résztvevő jogaira és jogérvényesítési lehetőségeire vonatkozó részletes rendelkezéseket a hatályos magyar és európai jogszabályok, így különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a Rendelet rendelkezései, továbbá az MTVA Adatvédelmi Szabályzata tartalmazza, amely a következő linken érhető el:

http://www.mtva.hu/wp-content/uploads/sites/17/2017/05/MTVA_ADATVEDELMI_SZABALYZAT.pdf

TNM Adatkezelési nyilvántartási szám:  NAIH – 68471/2013

MTVA adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH – 93729/2016.

7. Felelősség kizárása

A hibás (pl. rossz név, kód, tévesztés) vagy a szolgáltatás időtartamán kívül beérkezett szavazatokért az MTVA valamint a TNM semmilyen felelősséget nem vállal. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelő szavazatok érvénytelenek és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, a nyereménysorsoláson részt nem vehetnek.

Az MTVA valamint TNM a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

 

 

8. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése; SZAVATOSSÁG, GARANCIA

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut. A rendszer a mobil szolgáltatóktól bérelt vonalakon bonyolítja a bejövő SMS forgalmakat.

A TNM az SMS-ek feldolgozását saját hardver-, és szoftverrendszerén belül kezeli. Az applikáción keresztüli szavazatok feldolgozását a HERMÉSZ-SOFT Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 7521 Kaposmérő, Vörösmarty utca 42., cégjegyzékszáma: Kaposvári Törvényszék Cégbírósága 14-09-305612 adószáma: 13143051-2-14, képviseli: Herczeg Zsolt ügyvezető) végzi.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó nyereményjáték előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos jogszabályok betartásával szavatolja.

A résztvevő a szavazással kapcsolatban jelen Szabályzatban foglalt valamennyi feltételt tudomásul veszi, elfogadja, és egyben kijelenti, hogy abban saját akaratából, saját felelősségére vesz részt.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhető a Szervező címén, valamint a műsor honlapján: mediaklikk.hu/virtuozok oldalon, valamint a TXT 732. oldalán.

A Szervező fenntartja a Szabályzat módosításának jogát. Az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi. A résztvevő felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjon.

9. Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM (1) 372-4950 -es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni 0-24 óra között. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező  észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. A TNM ügyfélszolgálata a hívó  által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket. A résztvevő a személyes adatai kezelését érintően felvilágosítást az adatvedelem@mtva.hu e-mail címen kérhet.

 

 

 

JÁTÉKSZABÁLYZAT – KAMARA VIRTUÓZOK 2019

 

I., A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI

 

„Elsők az egyenlők között”

A Virtuózok idei szezonja az együtt-zenélés örömét, közösségformáló erejét kívánja megéreztetni a nézőkkel.

Olyan muzsikáló csoportokat várunk, amelyekben családtagok, iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a zenén keresztül.

Az együttesek tagjainak száma minimum 3, maximum 10 főből állhat, az átlagéletkor nem lehet 35 évnél több.

Bármely akusztikus hangszerrel lehet jelentkezni, ami mozgatható és szállítható, illetve énekegyüttes vagy ének és hangszer együttes is beadhatja jelentkezését. Az együttesnek maximum 2 olyan tagja lehet, akinek felsőfokú zenei végzettsége van.

 

 

 

 

II. A JELENTKEZÉS MENETE

 

– a jelentkezést a virtuozok@mtva.hu címre kell elküldeni

– a jelentkező visszaigazoló e-mail –t kap, mellékleteként csatolva a kitöltendő űrlapokkal (Jelentkezési lap / adatkezelési nyilatkozat, illetve – kiskorú jelentkezőknek szülői beleegyező (törvényes képviselői) nyilatkozat a jelentkezéshez és részvételhez való feltétlen hozzájárulásról)

– a jelentkezési űrlapon szükséges lesz majd megadni a formációban résztvevő hangszerek nevét, az együttes tagjainak nevét, az együttes tagjainak születési évszámát, a tagok zenei tanulmányait, a kapcsolattartó e-mail címét, telefonszámát, öt, 3-8 perc hosszúságú, zeneműnek – a reneszánsztól a kortárs zenééig – a címét

– a kitöltött, kapcsolattartó által aláírt jelentkezési lapot, illetve – amennyiben szükséges, a szülői beleegyező nyilatkozat(ok)at, valamint a megadott zeneművek közül, az egyik darab vágatlan videofelvételét kérjük csatolmányként elküldeni a virtuozok@mtva.hu címre.  A jelentkezési folyamat ezzel tekinthető lezártnak.

 

Jelentkezési határidő: 2019. március 10. éjfél

 

A válogatás során készülő videofelvételeket részletekben vagy egészében a műsor készítői, a közszolgálati médiaszolgáltató, az MTVA és ezek kizárólagos tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó szervezetek később szabadon (tér- és időbeli korlátozás, valamint további engedélykérés és díjfizetés nélkül) felhasználhatják a Virtuózok műsorával kapcsolatos médiatartalmakban (különösen: televíziós híranyagokban, montázsokban, vagy a műsor internetes honlapján).

 

III., A VERSENY MENETE

 

1.) A jelentkezési határidő: 2019. március 10.

2.) A jelentkezés lezárása után előreláthatólag 2019. március 13-án előzetes beszélgetésekre kerül sor Budapesten, a szakemberekből álló zsűri által javasolt formációkkal, akiket a beküldött zeneművek meghallgatása után választottak ki.

3.) Az a 8 csapat, akik ezen a beszélgetésen is továbbjutnak, a műsor első adásába bekerülnek, ahol már a műsor öt zsűritagja előtt mutatkoznak be.

4.) A Kamara Virtuózok 6 részes sorozatában elinduló 8 formáció közül, az első 5 adásban, 1 csapat mindig kiesik, az öttagú zsűri döntése alapján. Az öt adásban mindegyik zsűritag lehetőséget kap arra egyszer, hogy egy, az adott adásban a szívét leginkább megérintő zenekarnak a védettséget szimbolizáló hegedűjét odaadja.

Az 5 adás felvételének időpontja:  2019. március 31-április 1-2., április 29-30., egy budapesti televízió stúdióban zajlanak.

5.) A 6. adásban, a Döntőben, élő showban, a 3 továbbjutott formáció versenyez már csak egymással. Mindhárom csapat két fordulóban bizonyíthat a nézőknek, az öt zsűritagnak itt már nincs döntési jogköre, csupán véleményezhetik a versenyzők produkcióit. A Döntőben ugyanis egyedül a nézők döntik el szavazással, ki legyen az abszolút győztes formáció, azaz a Kamara Virtuózok fődíjasa.

A 6. adás dátuma: 2019.június 7.

 

 

 

 

 

 

 

IV., SZAVAZÁS

Szavazás az élő Döntőben, SMS-ben vagy az ingyenes applikáción keresztül történik.

A Virtuózok 2019 tavaszán 6 adásban lesz látható a Duna Televízióban és a Duna World csatornán.

A jelen Játékszabályzat változtatási jogát az MTVA fenntartja!

 

V.,  ADATKEZELÉSI ÉS SZERZŐI JOGI NYILATKOZAT

A Virtuózok műsor tekintetében végzett adatkezeléshez kapcsolódó adatfeldolgozók személyéről a Jelentkezők és egyéb érintettek a https://www.mediaklikk.hu/virtuozok/adatkezeles weboldalon tájékozódhatnak. Az MTVA az igénybe vett adatfeldolgozók listáját folyamatosan naprakészen tartja.

A Virtuózok műsorhoz kapcsolódó adatkezelésre vonatkozó bármely egyéb információt az adatkezelő az adatvedelem@mtva.hu e-mail címen nyújt.

A jelentkező a virtuozok@mtva.hu címre küldött jelentkezésével hozzájárul ahhoz, hogy a jelentkezés során általa megadott személyes adatokat az MTVA a jelentkezési folyamat megindítása, a jelentkezővel való kapcsolattartás lehetővé tétele céljából kezelje.

A jelentkező az adatkezeléshez való hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ezzel azonban vállalja azt is, hogy a korábban rendelkezésre bocsátott személyes adatai kezelése nélkül az MTVA-nak nem áll módjában a részvételének biztosítása a Virtuózok műsorban, ezért az MTVA a hozzájárulás visszavonását a Jelentkezés törlésének tekinti.

A jelentkező a személyes adatok védelméhez fűződő jogai megsértése esetén az MTVA székhelye szerint illetékes törvényszékhez (jelenleg a Fővárosi Törvényszék), vagy – választása szerint – a lakóhelye, ennek hiányában pedig tartózkodási helyem szerint illetékes törvényszékhez fordulhat, illetve panasszal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet Fasor 22/c., ugyfelszolgalat@naih.hu).

A jelentkezés kizárólag valamennyi feltétel megértésével és elfogadásával lehetséges. Tudomásul veszem, hogy a jelen szabályzat és nyilatkozat tartalmának meg nem ismerése számomra felróható és nem mentesít a betartásra vonatkozó kötelezettség alól.

A jelentkező tudomásul veszi továbbá az MTVA azon felhívását, hogy a Jelentkezés a verseny adatbázisába való bekerülés feltétele.

A jelentkező tudomásul veszi ezen felül az MTVA adatvédelmi nyilatkozatában foglaltakat, amely az mtva.hu (http://mtva.hu/hu/jogiesadatvedelminyilatkozat) oldalon található.

Az MTVA adatvédelmi szabályzata itt található:

http://www.mtva.hu/wp-content/uploads/sites/17/2017/05/MTVA_ADATVEDELMI_SZABALYZAT.pdf

A jelentkező tudomásul veszi, hogy az általa megadott adatok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, címelírás, stb.), és az ebből adódó problémákért (e-mail kézbesítés elmaradásáért vagy késedelméért) az MTVA felelősséget nem vállal. Az MTVA-t tehát nem terheli semmilyen felelősség, ha szándékos, vagy gondatlan magatartásából eredően helytelen vagy hiányos adatot, vagy más személy azonosítására alkalmas adatot adott meg.

A jelentkező szavatolja, hogy a regisztráció során feltöltött hang, vagy kép- és hangfájl tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. A feltöltött fájlok felhasználásának jogosságáért, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő engedélyek megszerzéséért (ideértve a díjak megfizetését is) kizárólagosan Jelentkezőt terheli felelősség. Jelentkező kijelenti, hogy a feltöltött tartalom és az ahhoz kapcsolódó személyes adat nem sérti harmadik személy szerzői és egyéb jogait. Jelentkező a feltöltéssel hozzájárul ahhoz, hogy a műsor készítője, az MTVA, a közszolgálati médiaszolgáltató, valamint ezek kizárólagos tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó szervezetek a feltöltött tartalmat kizárólagosan, térítésmentesen, tér- és időbeli korlátozás nélkül, a nyilvánossághoz közvetítésre alkalmas bármely technológia útján korlátlan számban nyilvánossághoz közvetítsék, valamint a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben rögzített valamennyi ismert felhasználási módon [így különösen földi és/vagy műholdas sugárzással vagy bármely más módon – a hozzáférés lehetőségét a nyilvánosság tagjai számára egyénileg megválaszthatóan is – történő nyilvánossághoz közvetítéssel, átdolgozással, kiadással, bármely ismert eljárással (pl. kép- vagy hangfelvételen rögzítéssel, illetve számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra másolással) történő többszörözés és a többszörözött műpéldányok terjesztésével (beleértve azok forgalomba hozatal céljából az országba történő behozatalát is) útján] felhasználja.

III.  A Jelentkezéssel a versenyző formáció kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben bejut a válogató adásba, az MTVA-val térítésmentes írásbeli szerződést köt a műsorban való részvétel és előadás tekintetében az MTVA által meghatározott feltételek szerint. Amennyiben

•a szerződés a versenyzőnek felróható okból legkésőbb az – MTVA által meghatározott – első adásnapot megelőző 15. napig nem jön létre,

•illetve a pályázati kiírásban, szabályzatban rögzített feltételeket a versenyző megszegi, így különösen, de nem kizárólagosan nem saját előadást sajátként nyújt be,

•az MTVA, illetve a gyártó által meghatározott időpontban ellenőrzési körébe tartozó okból rendelkezésre állási-, illetve fellépési kötelezettségét nem teljesíti,

úgy (különös figyelemmel a fentiek eredményeként felmerülő többletköltségekre, a közszolgálati média műsorszerkesztési folyamataira és az adásbiztonságra) 500.000, azaz ötszázezer forint összegű kötbért fizet meg az MTVA részére, melynek összegét az MTVA felszólítását követő 5 (öt) munkanapon belül átutalni vállal az MTVA 11794008-20541884-00000000 számú számlaszámára.