Nagyszombaton, április 16-án az ünnep legnépszerűbb alapanyaga, a tojás az előételtől a főételen át a desszertig, minden fogásban főszerepet játszik majd a Főmenüben. Narancsos madártej, ünnepi, szarvasgombás tojásos galuska, csurgatott leves és skót tojás is az asztalra kerül a Duna gasztroműsorának húsvéti adásában.
A nézők a többi között tippeket kaphatnak arra Böröcz Zsófiától, hogyan lehet kellően keményre verni a tojásfehérjét, Széll Tamás pedig elárulja, hány darab tojással lesz hibátlan a nokedli, és hogy mi a titka a tojáscsurgatásnak.
Az adásból olyan érdekességeket is megtudhatnak a gasztrorajongók, hogy mennyi tojást fogyasztanak a magyarok egy évben, de a séfek megfejtik azt is, hogy mi volt előbb, a sült csirke, vagy a sült tojás. A Főmenü húsvéti epizódja és a receptek elérhetők a műsor Médiaklikk-oldalán.
A Főmenühöz kapcsolódó minisorozatban Forró Bence egy-egy étel alapanyagának előállítási körülményeit fedezi fel szubjektív nézőpontból – ezúttal a tökéletes tojás nyomába eredt.
Főmenü, húsvéti adás – április 16-án, szombaton 17:00-tól a Dunán!
A Főmenü korábbi adásai és receptjei elérhetők a műsor Médiaklikk-oldalán!
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.