Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A bacon szeleteket kiterítjük egy papírral bélelt sütőlemezre, lefedjük egy réteg sütőpapírral és lesúlyozva 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Addig elkészítjük a palacsintát.
Az amerikai palacsintához a tojássárgájákat és a tejet összekeverjük, sózzuk. A tojásfehérjéből pici sóval laza habot verünk, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A tejes-tojásos keveréket hozzáöntjük a liszthez, simára keverjük, majd fellazítjuk a tojás fehérjével. Kevés narancshéjat reszelünk belé.
A félbevágott áfonyákat a naranccsal (levével és héjával) „összefőzzük”, juharszirupot öntünk hozzá.
A tésztát kettészedjük, az egyik felébe belekeverjük az egész áfonyaszemeket, a másik felét simán hagyjuk.
A palacsintákat olajjal kikent serpenyőben kisütjük, egymásra tálaljuk és nyakon öntjük a juharsziruppal.
Legyen szó az áfonyásról, vagy a simáról a sült baconnel, az amerikai palacsinta mindkét esetben leönthető a juharsziruppal.
Hozzávalók:
Finomliszt 250 g
Tej 120 g
Sütőpor 1 tk
Szódabikarbóna 1 tk
Tojás 2 db – sárgája / fehérje
Áfonya, friss 100 g
Narancs 1 db
Só
Juharszirup
Bacon, szeletelt 10 szelet