Ázsiai vadas

Elkészítés:
A lisztet és a vizet összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk és letakarva a hűtőben hagyjuk pihenni 20 percet.

A vöröshagymát és a fokhagymát a napraforgóolajon megfuttatjuk, picit cukrozzuk, sózzuk. A répákat meghámozzuk és egyforma darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymákhoz. Felöntjük egy kevés alaplével, hagyjuk, hogy visszapiruljanak, újabb kevés alaplé jön, a felüleletét megszórjuk a mustárporral. Amikor ez is visszapirult, felöntjük a kókusztejszínnel és hagyjuk, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük, és alaposan összemasszírozzuk, hogy egy nagyjából egynemű masszát kapjunk.
A tésztát egyforma, kb. 20 g-os darabokra vágjuk és gombócokat formázunk belőle. Kinyújtjuk kör alakúra és megtöltjük őket egy-egy evőkanálnyi töltelékkel, majd félholdalakban bezárjuk.

Egy serpenyőben hevítjük a szezámolajat és a felületére szórjuk a finomlisztet, majd elhelyezzük rajta a batyukat, és megpirítjuk, majd felöntjük kb. egy ujjnyi magasságig az alaplével. Körkörös mozdulatokkal felmossuk a serpenyő alján lévő pörzsanyagot, lefedjük a serpenyőt és 10-12 percig forraljuk, főzzük.
Amíg megfő a batyunk, turmixoljuk simára a kókusztejes mártásunkat, ízesítsük, ha kell kis lime lével, mustárral.
Egy tányér aljába merjünk a mártásból, tegyünk bele 3-4 batyut, majd szórjuk meg az újhagymával és petrezselyemmel.

Hozzávalók:
Vöröshagyma, vékonyan szeletelve, 1 fej
Fokhagyma, vékonyan szeletelve 2-3 gerezd
Sárgarépa 3 szál
Fehérrépa 1 szál
Mustárpor 1 tk
Kókusztejszín 0,5 l
1 tk
Napraforgó olaj 2-3 ek
Lime leve
Újhagyma 2-3 szál
Petrezselyem 1 csokor

Töltelékhez:
Darált marhahús 0,5 kg
Fokhagyma 2-3 gerezd
Vöröshagyma 1 fej
Sárgarépa reszelve 1 szál
Gyömbér, reszelve, 1 tk

Főzéshez / sütéshez:
Szezámolaj 3-4 ek
Finomliszt 1 ek
Alaplé 0,5 l

Tészta:
Finomliszt 360 g
Víz 180 g