Elkészítés:
A kandírozott narancshéjat beáztatjuk a narancslikőrbe. A tojásokat szétválasztjuk. A
tojássárgákat a cukor felével és a vaníliás cukorral gőz fölött habosra verjük habverővel.
Hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjéket szintén gőz fölött elkezdjük habbá verni, a cukor másik felét lassan fokozatosan hozzáadagoljuk. A kész fehérjehabot óvatosan, hogy ne törjön össze, a mascarpone krémbe forgatjuk, míg homogénné nem válik a massza. A narancshéjat leszűrjük, és a masszába forgatjuk. Egy tortaformát készítünk elő. A kávét kis cukorral, illetve a leszűrt narancslikőrrel ízesítjük és egy tálkába öntjük, A babapiskótákat egyesével 1-1 pillanatra a narancslikőrös kávéba mártjuk és elrendezzük a tortaforma alján. Félbetört piskótákkal is kitölthetjük a hézagokat. A krém felét a piskótákra kanalazzuk és egyenletesen elosztjuk rajta. Újabb mártott piskótaréteg következik, majd a krém másik felét ezen eloszlatjuk. A művelet végén a tortaformát óvatosan a munkalaphoz ütögetjük, hogy a habos krém kitöltse a piskóták közötti hézagokat. A kakaóport összekeverjük az instant kávéporral, és egyenletesen a krém tetejére szitáljuk. Legalább 6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ha jól dolgoztunk, másnap a tortaforma oldalát levéve a tiramisu tortaszerűen tartja a formáját, és szeletelhető lesz.
Hozzávalók:
4 tojás
6 evőkanál cukor
500 gr mascarpone
2 csomag (2×200 gr) babapiskóta
2 dl kávé
1 dl narancslikőr
100 gr kandírozott narancshéj
2 vaníliás cukor
4-5 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál instant kávépor