Elkészítés:
A tápióka mennyiségéhez képest háromszoros vizet forralunk, amihez hozzáadjuk a kókusztejet, két csipet sót és nyírfacukrot. Ha felforrt, beledobjuk a tápiókát és folyamatosan kevergetve főzzük 10-15percig, míg áttetszővé válik és besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zsírosabb kókusztejet.
Elkeverjük, félretesszük pihenni, lehűlni.
Kevés cukrot gesztenye színűrekaramellizálunk, amit felöntünk egy kis friss narancslével, amivel szirupot készítünk. Ha kész a szirup, beledobjuk a kockákra vágott érett mangót, apróra vágott gyömbért, kikapart passió gyümölcs magokat és elkeverjük.
A hűvös puding, ha nagyon besűrűsödne, nyugodtan hígítsuk még kókusztejjel.
Pohárba vagy mélyebb tányérba kanalazzunk a pudingból, tetejére a karamellás mangóból.
Friss kókuszból szeljünk vékony szeletkéket, amivel díszítjük, friss lime-ot reszelünk rá és megszórjuk feketeszezámmal, csipet maldon sóval.
Hozzávalók:
Tápióka gyöngyök, aprószemű 10dkg
Kókusztej 2-3
Kókusz, zsírosabb, konzerv féle 1-2dl
Kristálycukor 15dkg
Nyírfacukor 5-6dkg
Narancslé, friss 2dl
Gyömbér, apró kockákra vágva 2-3ek
Érett mangó, kockákra vágva 2db
Passió gyümölcs 2-3db
Kókusz, friss 1db
Lime reszelt héja 1db
Feketeszezám, pirítva 1-2ek
Só
Maldon só