Gin-tonic granité és hab, friss lime és limezselé

Elkészítés:
Lime zselé:
A lap zselatinokat a hidegvízbe áztatás és alapos kicsavarás után a fellangyosított tonic egyharmad részében feloldjuk. Hozzáadjuk a tonic másik részét, a cukrot, a lime levet.
Négyzet alakú tálba tesszük és hűtőben egy órát dermesztjük.

Granité:
2dl Tonicot felmelegítünk a cukorral együtt. Beletesszük a hidegvízbe áztatott, kinyomkodott zselatint és feloldjuk benne. Ha elolvadt a zselatin, hozzáadhatjuk a többi tonicot, lime levet, és a lime reszelt héját. Lapos edénybe tesszük és fagyasztóban egy éjszakát pihentetjük. Másnap tálaláskor, villával felkaparjuk, összetördeljük.

Gin-Toni hab:
A tonic kb. egyharmad részét felmelegítjük és feloldjuk benne a hidegvízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Ha feloldódott, hozzáadhatjuk a gint és a tonic többi részét. Lefedjük és legalább négy órát pihentetjük hűtőben.
Másnap habszifonba töltjük, és egy habpatront nyomunk rá. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Keskeny üvegpoharak aljába teszünk a granitéból, majd rá egy kis villával összetőrt lime zselét is, valamint pár gerezd lime filét. Teletöltjük a szifonból Gint-Tonic habbal, tetejére friss lime héjat és lime kaviár gyümölcsöt teszünk. Azonnal kínáljuk.

Hozzávalók:
Gin-Tonic hab:
Tonic 5dl
Gin, Opera 0.5dl
Lime leve 2ek
Zselatinlap 4db(4*2g-os lap)

Gin-Tonicgranité:
Gin, Opera 1dl
Tonic 6dl
Lime reszelt héja 1db
Lime leve 1db
Cukor 1ek
Zselatin lap 4lap(2*2g-os lap)

Lime zselé:
Tonic 2dl
Limelé 0.5dl
Kristálycukor 12g
Zselatin lap 3db(3*2g-os lap)

Díszítéshez:
Lime reszelt héja 1db
Lime kaviár gyümölcs 2db
Lime citrus filé 2-3db