A hamisítatlan klubszendvics, házi burgonyachipsszel

 

Elkészítés:
Chips:
Chips-hez a burgonyát vékonyra szeljük héjasan, és váltott hidegvízben alaposan átöblítjük. Pontosan 160fokosra melegített mogyoró olajban szép lassan aranysárgára sütjük és itatóspapírral bélelt tepsire tesszük. 80-100fokosra állított sütőbe tesszük szikkadni, ez idő alatt bőven elkészülhetünk a szendviccsel. Tálaláskor a chipset megpermetezzük egy kis ecettel, az összekevert fűszerekkel meghintjük vele a chipset. Az ecet pikánssá teszi és jobban tapad a fűszer rá!

Szendvics:
A majonézt gyorsan összedobjuk. A tojássárgáját az azonos hőmérsékletű olajjal szép óvatosan, vékony sugárban csurgatva krémes emulzióvá keverjük. A végén ízesítjük sóval, borssal, citromlével, mustárral. Félretesszük tálalásig.
A szalonnát ropogósra pirítjuk szeletenként és szintén félretesszük. A lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, kevés ecettel és porcukorral marináljuk, ez is mehet a hűtőbe.
A csirkemelleket éles késsel vékonyra szeljük, nem klopfoljuk! Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, majd morzsa és parmezán keverékébe panírozzuk. Kevés szőlőmag olajban ropogósra sütjük, hagyjuk lecsepegni és össze is állíthatjuk a szendvicsünket: A kenyeret kb. másfél cm vastag szeletekre vágjuk és megpirítjuk. Tálaláskor az egyik felüket megkenjük a majonézünkkel.
Egy szelet pirított kenyérre a szalonna, lilahagyma, chedar sajt(sajtot picit ráolvasztjuk a chips mellet!), másik szeletre a csirkemell, saláta paradicsom. Összeillesztjük, beborítjuk a harmadik szelet kenyérrel, négy ponton átszúrjuk szendvicspálcával és négybe vágjuk. A langyos chipssel tálaljuk.

Hozzávalók:
Tanyasi csirkemell filé 4*12-14dkg-os filé
Tojás, egész 2db
Liszt 100g
Parmezán szárított, porított 80g
Pankómorzsa 80g
Házi toast kenyér 2db
Bacon szalonna, szeletelt 30dkg
Chedar sajt, szeletelt 12szelet
Ökörszív paradicsom, szeletelve 1-2db
Lilahagyma, vékonyra szelve 1fej
Saláta, fodros 1fej

Frissen őrölt bors
Ecet 10%-os 1ek
Porcukor 1csipet
Szőlőmag olaj 2-3dl
Házi majonéz:
Tojás sárgája 2db
Szőlőmagolaj 2dl
Citromlé
Mustár, dijoni

Frissen őrölt bors

Chips:
Burgonya, sütni való, nagy szemű 4db

Fokhagymapor
Fűszerpaprika
Frissen őrölt bors
Római kömény
Mogyoró olaj 1l
Almaecet, kis kézi spricniben 0.5dl

Kapcsolódó tartalmak