Ázsiai pirított malacfül, szójás rizstésztával, gyömbérrel és zöldségekkel

 

Elkészítés:
A sertés füleket kuktába tesszük, felöntjük hideg vízzel, dobunk mellé egy darabka gyömbért, egy fél fej fokhagymát, chilit, kanálka szójaszószt, egy kis darabka lime-ot.
Lezárjuk a kuktát és felforraljuk. Nyomás alatt, lassan 1 óra alatt vaj puhára pároljuk.
A kuktát hideg víz alá tesszük, lehűtjük. Ha lehűlt kinyithatjuk, kivesszük a füleket és két tálca közt kissé kilapítjuk és hűtőben lehűtjük, kb. 1 óra alatt.
Ha kihűlt a fül, egy nagyméretű wok serpenyőben egy kis szőlőmag olajat hevítünk, amin megpirítjuk a füleket. Célszerű letakarni, hogy ne pattogjon a fül zsírja!
A pirult fület felcsíkozzuk és félretesszük.
Nagyméretű wok serpenyőben egy kis olajat hevítünk, amin hirtelen átforgatjuk a zöldségeket, majd a forró vízben éppen csak beáztatott vastag rizstésztát.
Ízesítjük gyömbérrel, fokhagymával, chilivel, szója és osztrigaszósszal, halszósszal, lime lével, szezám olajjal és mézzel.
Utolsó pillanatban dobjuk mellé a csíkozott fület. Tálaláskor meghintjük durvára vágott pörkölt mogyoróval, rengeteg korianderrel és feketeszezámmal.

Hozzávalók:
Mangalicafül 3 db
Gyömbér csíkokra vágva 2 ek + egészben egy darabka
Fokhagyma karikákra vágva fél fej + gerezdekben fél fej
Chili aprítva 1 db + egészben 1 db
Rizstészta 300 g
Sárgarépa, vastag csíkokra vágva 1 szál
Póré, vastag csíkokra vágva 14 cm-es darabka
Brokkoli, kisebb rózsáira szedve 1 kisebb marék
Kápia paprika, csíkokra vágva 1/2 db
Lilahagyma, vastagabb cikkekre vágva 1 fej
Újhagyma, nagyobb darabokra vágva 3-4 szál
Lime 1/2 db
Szójaszósz ízlés szerint
Osztrigaszósz 3-4 ek
Halszósz 3-4 ek
Szőlőmag olaj 3-4 ek
Szezám olaj 3-4 ek
Méz 3-4 ek
Földimogyoró, pörkölt 1 kisebb marék
Koriander, friss sok
Feketeszezám 1-2 ek