Elkészítés:
Málna coulis:
A málnát a vízzel és cukorra felfőzzük kb. 30-40percig, míg sűrű, intenzív málna ízű és színű dzsem készül belőle. Ezután finomszűrőn átpasszírozzuk és félretesszük tálalásig.
A souffléhoz felforraljuk a tejet a kikapart vanília magjával és a csipet sóval, közben kikeverjük a lisztet a vajjal. Ha felforrt a tej, besűrítjük a lisztes vajjal. Míg forró a massza, felolvasztjuk benne a tej csokit. Ha felolvadt a tej csoki, hozzákeverjük a tojássárgáját. Alaposan kikeverjük és félretesszük picit hűlni.
A felfújtas formáinkat kéz meleg vajjal alaposan kivajazzuk és megszórjuk kristálycukorral (vagy liofilizált málnás cukorral), hogy beletapadjon a vajba. A felesleget kirázzuk belőle.
A fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és ezután verjük csak kemény habbá. Ha kész a hab, óvatosan, két részletben a fehér csokis alaphoz forgatjuk.
Tele töltjük a kész formákat az alaptésztával és előmelegített 180fokos sütőben sütjük kb. 15percig, míg duplájára emelkedik a soufflé.
Azonnal tálaljuk, közepébe pici lyukat kanalazunk, amibe gazdagon teszünk a málna coulis-ból (amit előzőleg leszűrtünk, hogy ne maradjon benne mag)!
Hozzávalók:
Liszt (BL55) 30g
Vaj 20g + a forma kenéshez
Tej (zsíros) hbbg220g
Fehércsokoládé 160g
Tojássárgája 3db
Tojásfehérje 4db
Kristálycukor 50g + a forma kenéshez
Vanília, kikapart magja 1db
Só 2csipet
Coulis:
Málna, friss vagy fagyos 700g
Víz 100g
Kristálycukor 180g
Opcionális: liofilizált málna
Mélyhűtött majd szárított málna, leporítva kevés kristálycukorral