Elkészítés:
Tészta:
A tésztához a vajat, porcukrot, tojásokat, mézet, sót vízgőz felett összeolvasztjuk, felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összedolgozzuk a tésztát, három egyenlő részre osztjuk és még melegen, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. 170fokos sütőben világos aranyszínűre sütjük, kb. 20perc.
Még melegen, gazdagon megkenünk baracklekvárral két lapot a háromból és félretesszük pihenni.
Krém:
A tejet elkeverjük a sóval, vanília kikapart magjával, hozzáadjuk a lisztet és felfőzzük, hagyjuk hűvösre hűlni.
Közben a kézmeleg vajat a porcukorral felhabosítjuk, majd a habos cukrosvajat összeforgatjuk a tejkrémmel. megkenjük a krémmel a két lekváros tésztalapot és egymásra tesszük, végül az ürestésztalapot is rátesszük. Enyhén összenyomjuk.
Csokoládé áthúzó:
Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokival és a mézzel. Ha kész hozzácsurgatjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük egy szilikon végű spatulával. Ne habverővel, ne vigyünk bele levegőt!
Ha kész, hagyjuk kb. 40fokosra hűlni, csak ezután kenjük a süti tetejére, különben híg és lefolyik!
Hozzávalók:
Tészta:
Vaj 5dkg
Porcukor 20dkg
Méz 1ek
Tojásfehérje 2db
Tojássárgája 1db
Liszt 40dkg
Szódabikarbóna 1kk
Só 1csipet
Sárgabarack lekvár, házi a tészta kenéshez
Főzött tejkrém:
Liszt 10-12dkg
Tej 0.5l
Porcukor 20dkg
Vaj 15dkg
Só 1csipet
Vanília 1rúd
Csokoládé áthúzó:
Étcsokoládé, Manajari 64%-os 20dkg
Vaj 5dkg
Méz 1ek
Tejszín 0.5dl