A magyar televíziózás történetében először közvetíti a téli paralimpiát a közmédia

Sporttörténeti pillanatra készül az M4 Sport! A március 4-én kezdődő pekingi téli paralimpia játékokat a történelemben először fogja közvetíti a közmédia. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy a 2024-es párizsi paralimpiai játékokat nem csupán közvetíti az M4 Sport, de minden eddiginél több eseményt tűz a képernyőre.
 

Február 22-e a Magyar Parasport Napja, amelynek méltó megünnepléséhez történelmei bejelentéssel csatlakozik az M4 Sport.

„A 2022-es pekingi téli paralimpia kezdete újabb sporttörténeti nap lesz. A magyar televíziózás történetében ugyanis még nem közvetített élőben téli paralimpiáról a közmédia. Először fordul elő, hogy nem napi összefoglalókkal mutatjuk meg az eseményeket, hanem élőben közvetítünk és szurkolhatunk, az egyetlen magyar indulónak, Dumity Richárdnak is” – mondta Székely Dávid. Az M4 Sport csatornaigazgatója hozzátette, legalább 20 órányi közvetítést sugároz majd az M4 Sport, a 2024-es nyári paralimpiáról pedig ennek a dupláját.

„A közmédia társadalmi szerepvállalását jól mutatja, hogy 2016-ban és 2021-ben is közvetítettük a nyári paralamipiai játékokat. Büszkén kijelenthetjük, hogy a 2024-es párizsi sporteseményen minden korábbinál több versenyszámot és magyar paralimpikont fogunk megmutatni.” – jelentette be Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

A XIII. Téli Paralimpiai Játékokat március 4. és 13. között rendezik meg Pekingben. Hazánk, immáron ötödik alkalommal képviselteti magát a téli játékokon és idén is lesz kinek szurkolni. Dumity Richárd, alpesi síző indulhat az ötkarikás megmérettetésen. Az ő szereplését is élőben követhetik a közmédia sportcsatornáján.

Olvasson tovább