Nino bárkája - Elérhető december 11-ig!

Nézze vissza!

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt, a Médiaklikken!

Ennek a történetnek „megváltozott munkaképességű emberek” a szereplői. Nem rokkantak, nem fogyatékosok. „Teljes” emberek, akik élni, dolgozni, érvényesülni akarnak, akik ugyanúgy szerelmesek, és ugyanúgy vannak rossz napjaik, mint másoknak. Magyarországon szerencsére egyre több munkahely ismeri fel ezt, és dolgoztat sérült embereket. De még mindig léteznek előítéletek az ilyen helyekkel szemben. Történetünkkel egy kicsit ezeket az előítéleteket szeretnénk mérsékelni, közelebb hozni a nézőkhöz a sérültek világát. Mindezt azonban humorosan és esendően. Egy amolyan simlis, mégis szerethető vendéglős szemszögén keresztül, aki a film végére képes lesz az empátiára, az elfogadásra.

Nino, a simlis ám szerethető vállalkozó egy étkezdét üzemeltet, melyet ő maga remek konyhának gondol. Ám a lepusztult berendezés, az unalmas ételek nem vonzzák a vendégeket, Nino a csőd szélén áll. Miután utolsó alkalmazottját sem tudja kifizetni, gyorskölcsön után rohangál. Nagy ötlete támad, megcsapolja az EU-s pénzeket! Nino étkezdéje azonban nem EU-konform, sehol nem kap segítséget. Egyetlen lehetősége, hogy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat, így annak ellenére, hogy nem hitelképes, az alapítvány egy hónap próbaidőre ad neki esélyt. Nino bevállalja! Amikor azonban az új alkalmazottai megérkeznek, Nino kénytelen szembesülni a testi-lelki problémákkal küzdő emberek gondjaival. Ám feltalálja magát, a lakótelep szélén álló kis éttermét olasz pizzázónak nevezi, és hála a memóriazavaros séf remek pizzájának hamarosan kialakul a törzsközönség, beindul az üzlet. Eközben Nino is kezdi más szemmel nézni a világot…

A film rendezője Miklauzic Bence, aki játékfilmrendezőként a 33. Magyar Filmszemlén közönségdíjat nyert Ébrenjárók című filmmel debütált, de ő rendezte A zöld sárkány gyermekei és a Parkoló című filmeket is. Sok televíziós produkció is fűződik a nevéhez, például a Hacktion Újratöltve bűnügyi sorozat epizódjai, vagy a nemrég sikerrel játszott Csak színház és más semmi.

Magyar tévéfilm, 2019

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Maruszki Balázs
Zene: Hammer Zsolt, Jávorka Ádám
Operatőr: Seregi László
Rendezte: Miklauzic Bence

Szereplők:
Baki Dániel
Bartsch Kata
Cserna Antal
Gera Marina
Znamenák István

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/11/FTFV031193-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább